News Flash:

Semnele care iti arata ca esti extrem de stresat chiar daca nu-ti dai seama

31 August 2018
806 Vizualizari | 0 Comentarii
stres

Stresul este o parte normala a vietii. Este provocat de multe evenimente care se intampla in jurul nostru. Cand suntem suprasolicitati, s-ar putea sa nu simtim efectele acestuia, deoarece se mascheaza sub mai multe simptome, scrie adevarul.ro, care citeaza grazeme.com.

Iata 4 dintre semnele care indica faptul ca sunteti suprasolicitat:

Corpul resimte durere 

Cand resimtim durere, avem tendinta sa o ignoram pana devine insuportabila, ceea ce este complet gresit. Orice durere din corpul nostru trebuie atent supravegheata, mai ales pentru ca poate indica o problema mai serioasa. Stresul poate duce la probleme de stomac, diaree, ulcer, muschi tensionati, dureri in piept sau palpitatii. Intregul corp va incepe sa simta durere, vor aparea probleme la articulatii, iar durerile de cap vor deveni mai intense. Gestionarea stresului incepe cu acceptarea si constientizarea faptului ca lucrurile trebuie sa se schimbe.

Nu dormiti bine 

Daca stilul de somn s-a schimbat recent, fie ca dormiti prea mult sau prea putin din cauza epuizarii sau a insomniei, trebuie sa schimbati ceva. Probabil sunteti suprasolicitati si corpul incearca sa gaseasca cel mai bun mod de a face fata stresului. Meditatia, exercitiile fizice si o dieta sanatoasa va pot ajuta, dar cauza principala ar trebui descoperita si tratata corespunzator. Orice se intampla pe tot parcursul zilei poate ramane in subconstient si va poate provoca probleme de somn. Stresul poate interfera cu pacea interioara. Chiar daca programul de somn se poate schimba pe masura ce imbatraniti, cand sunteti suprasolicitati, somnul este primul afectat.

Aveti fluctuatii de greutate 

Mananci prea mult sau uiti in unele zile sa mananci? Stresul va va incetini metabolismul si veti creste in greutate. Schimbarea apetitului este un semn al dezechilibrului nostru emotional si fizic si al modului in care suntem afectati. Cand suntem suprasolicitati, celulele nu primesc suficient oxigen. Alimentul este energie si ceea ce punem in organism este un semn al modului in care ne respectam corpul. Mananci prea multe dulciuri sau nu mananci suficient? Organismul este un vehicul si modul in care il tratam se bazeaza pe capacitatea noastra mentala de a trata problemele emotionale.

Agitatie 

Incapacitatea de a sta linistit intr-un loc este un semn sigur de suprasolicitare. Anxietatea si stresul te fac sa te simti incomod cu gandurile tale, iar mintea poate fi cel mai mare dusman al tau. Gasiti o modalitate de a va gestiona anxietatea si temerile si de a face fata cu adevarat la ceea ce va provoaca stres. Evitarea problemei poate inrautati situatia si, in curand, va veti confrunta cu o problema mult mai mare.


agitatie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006681 (s)