News Flash:

Semne importante ca nu bei suficienta apa

10 Octombrie 2017
1013 Vizualizari | 0 Comentarii
bea apa cu sare
Nimic nu se compara cu un pahar mare de apa rece. Nu cred ca exista cineva care sa conteste faptul ca nimic nu este mai satisfacator decat un pahar cu apa, cafeaua sau sucul nici macar nu se compara. In ciuda acestul lucru, multi dintre noi ,nu bem cantitatea zilnica necesara de apa. Privandu-ne de cea mai naturala resursa a planetei, ne facem rau singuri. Daca recunosti unul dintre aceste semnale de alarma, iti recomand sa dai fuga sa bei un pahar de apa imediat.

1. Ai gura uscata.

De fiecare data cand iti simti gura uscata sau ai o senzatie neplacuta, evident bei orice alta bautura. Insa bauturile care contin zahar sunt o solutie temporara, ti se va face si mai sete. Apa hidrateaza organismul si iti mentine cantitatea necesara de saliva chiar dupa o singura inghititura.

2. Ai pielea uscata.

Pielea este cel mai mare organ al corpul omenesc si trebuie hidratata. De fapt, pielea uscata este cel mai evident semn ca esti deshidratata, ceea ce poate duce la probleme mai grave. Lipsa apei inseamna lipsa transpiratiei, ceea ce duce la inabilitatea corpului de a spala excesul de ulei si mizerie care se acumuleaza pe perioada zilei.

3. Esti din ce in ce mai insetata.



Am trecut deja de gura uscata, insa acesta sete ajunge la un nivel mai inalt. Acest tip se sete este specifica celor mahmuri pentru ca alcoolul deshidrateaza intregul organism si transmite semnale creierului pana acesta primeste cantitatea suficienta de apa.

4. Ai  ochii uscati.

Este clar faptul ca lipsa apei afecteaza mai mult decat gura si gatul. Lipsa apei poate provoca roseata ochilor si o senzatie de uscaciune. Fara apa in organism, ochiul nu mai produce lacrimi pentru a umezi ochiul. Acest lucru te poate afecta mult mai mult daca porti lentile de contact constant.

5. Ai dureri.

Cartilagiile si coloana constau in 80% apa. Este absolut necesar sa ne mentinem oasele sanatoase cu fiecare pas pe care-l facem. Mentinandu-te hidratata, te asiguri ca oasele tale primesc cantitatea necesara de apa si nu vor avea un soc la miscarile bruste precum alergatul sau saritul.

6. Masa musculara scade.

Muschii tau contin si ei apa. Evident ca mai putina apa inseamna mai putina masa musculara. Band apa inainte, in timpul si dupa antrenament, nu numai ca te mentine hidratata, dar asa te vei asigura ca apa se duce in locurile potrivite, ceea ce te apara de inflamatii.

7. Esti bolnava mai mult timp.

Band apa iti ajuti corpul sa elimine mai repede toxinele din organism. Corpul nostru functioneaza ca o masinarie. Daca nu o umplem cu combustibil, in cazul de fata cu apa, nu va functiona cum trebuie. De aceea, o raceala poate dura mai mult decat de obicei daca nu bei o cantitate optima de apa.

8. Te simti obosita si fara energie.

Cand corpul tau este deshidratat, imprumuta apa din sange. O cantitate mica de apa in sange duce la lipsa oxigenului in corp, iar aceasta lipsa a oxigenului duce la somnolenta. Aminteste-ti ca nu functioneaza cu cafea, doar cu apa!

9. Pofta de mancare.

Cand nu ai suficienta apa in organism, corpul tau s-ar putea gandi ca iti este foame. Acest lucru se intampla la miezul noptii cand te trezesti si mananci ceva. Mancatul ingreuneaza si mai mult copul tau, insa un pahar cu apa va purifica intregul organism si va face sa existe o functionare benefica a corpului.

10. Ai probleme digestive.

Apa este necesara unei bune functionari a sistemului digestiv. In cazul unei deshidratari, cantitatea de mucus din stomac va scadea ceea ce va face ca acidul gastric sa provoace mari pagube in interior. Vei avea arsuri sau indigestie.

11. Imbatranire prematura.

Odata ce imbatranim, trebui sa bem din ce in ce mai multa apa. Imbatranirea este mai vizibila la exterior, insa corpul imbatraneste si el si asta se va simti mult mai tarziu. Pentru a preveni acest lucru, continua sa bei o cantitate necesara de apa tot timpul.

apa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004991 (s)