News Flash:

Seful DIICOT: Se confirma ce am preconizat, un scenariu pus la care de jurnalistii britanici

10 August 2016
1018 Vizualizari | 0 Comentarii
Daniel Horodniceanu
Procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat miercuri ca in cadrul anchetei se confirma existenta unui scenariu in legatura cu materialul difuzat de Sky News, urmand sa se faca o conducere in teren.
"La acesta ora se efectueaza cateva perchezitii in Mures si Bistrita. Au fost identificate persoanele mascate si alte persoane cu care au colaborat. Au fost identificate si ridicate si armele si s-a descoperit autoturismul. Se va face o conducere in teren. Se confirma ceea ce am preconizat, un scenariu care cred ca a fost pus la cale de jurnalistii britanici", a declarat procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca legatura dintre jurnalistii britanici si cei care apar in filmarea Sky News ar fi fost intermediata de Szanto Aurelian Mihai, un freelancer roman in varsta de 40 de ani care s-ar fi stabilit in Anglia in urma cu sapte ani, barbatul fiind in prezent audiat la DIICOT. Aceleasi surse precizeaza ca totul ar fi fost un scenariu pus la cale de jurnalistii britanici, romanii care apar in imagini fiind platiti si instruiti in legatura cu replicile pe care sa le spuna. De asemenea, acestora li s-ar fi cerut sa poarte haine de tip militar. Suspiciunile procurorilor ar fi fost confirmate de intermediar la audieri.
Surse din cadrul anchetei sustin ca la jumatatea lunii iulie, intermediarul Szanto Aurelian Mihai, ar fi fost contactat de jurnalisti Sky News care i-au spus ca vor sa faca un material despre traficul de arme in Europa. Ulterior, la data de 29 iulie, acesta, impreuna cu mai multi angajati ai postului Sky News au ajuns Targu Mures. La data de 1 august au ajuns la Cluj, unde au inchiriat o masina care a fost condusa de Szanto Aurelian Mihai, acesta fiind si translator in cadrul materialului dar si unul dintre figuranti. La inregistrare au luat parte si alti barbati, unul dintre ei fiind finul intermediarului. Aceleasi surse precizeaza ca patru dintre arme i-ar apartine lui Szanto Aurelian Mihai, acestea fiind detinute legal. Alte doua arme i-ar apartine finului intermediarului, fiind detinute si acestea in mod legal. Sumele pe care le-ar fi primit participantii sunt cuprinse intre 1000 si 500 de euro.
Sursele mentionate spun ca jurnalistii ar fi solicitat sa filmeze intr-o zona de munte, finul intermediarului alegand un deal din localitatea Mariselu din Bistrita Nasaud.
Procurorii DIICOT fac miercuri dimineata sapte perchezitii la Bistrita Nasaud si Tirgu Mures, in urma cazului difuzat de Sky News, alte patru persoane urmand sa fie aduse la DIICOT.
Agentia MEDIAFAX a incercat sa obtina un punct de vedere din partea Serviciului Roman de Informatii, dar institutia a refuzat sa faca precizari.
Filmarea difuzata de Sky News arata intalnirea dintre doi traficanti de arme, care ar fi romani, si echipa de jurnalisti. Dupa luni de negocieri, echipa Sky News spune ca a fost directionata catre o zona izolata din Romania pentru a se intalni cu membrii unui grrup de traficanti de arme.

sky news
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004490 (s)