News Flash:

Sectiile de chirurgie din Timisoara, la control

6 Mai 2014
1176 Vizualizari | 0 Comentarii
Scandalul decontarilor ilegale de la Spitalul de Arsi din Bucuresti a atras dupa sine controale de amploare in unitatile sanitare din tara. 77 de spitale vor fi verificate de reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si ai Casei Nationale de Asigurari. Vizate sunt sectiile de chirurgie. In Timisoara vor fi controlate mai mult de zece astfel de sectii din doua unitati de stat si una privata. Va fi verificat modul in care au fost respectate anumite clauze contractuale, dar si situatia internarilor si a decontarilor realizate de catre Casa de Asigurari de Sanatate.
In Sectia de Chirurgie Plastica si Reparatorie a Spitalului Judetean din Timisoara, toate cazurile care se incadrau la chirurgie estetica erau trimise spre clinicile private. Cu toate acestea, este greu de facut diferenta, spun medicii, intre imagine si nevoie. ”Bariera asta de chirurgie estetica si chirurgie de necesitate, de reconstructie, cred ca trebuie foarte bine definita.(...) De multe ori faci o reconstructie a unui san care a fost amputat, dar sanul celalalt are o alta forma(...) trebuie sa faci sa fie uniform”, spune Gheorghe Noditi, seful Sectiei de Chirurgie Plastica si Reparatorie, de la Spitalul Judetean din Timisoara, scrie Digi24.ro.
Aproape 700 de pacienti asigurati au suferit diverse interventii chirurgicale in Sectia de Chirurgie Plastica din Timisoara. Teoretic, toate aceste cazuri au indicatie medicala de necesitate. ”La Spitalul Municipal din Timisoara, pe sectiile de chirurgie au fost raportate la Casa Nationala si validate 2274 de cazuri, iar la Spitalul Judetean din Timisoara pe sectia de Chirurgie Plastica au fost validate 677 de cazuri”, afirma Mariana Marcu, purtatorul de cuvant al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis.
Sefii celorlalte sectii de chirurgie din cadrul spitalelor din Timisoara spun ca aceste controale sunt binevenite si sunt de parere ca scandalul din Bucuresti este un caz izolat.
”Daca dansii controleaza, sa cotroleze, hartiile sunt toate arhivate, avem o arhiva din 1918, vreau sa va spun, din 1920, si le punem la dispozitie aceasta arhiva”, precizeaza Lazar Fulger, seful Sectiei de Chirurgie II, Spitalul Judetean Timisoara.
Conducerile unitatilor sanitare de-abia au scapat de o alta runda de controale pe igiena din sectii. Spitalul Municipal din Timisoara a primit si un plan de conformare: mai multe grupuri sanitare trebuie modernizate, iar curatenia va fi mult mai strict facute in anumite sectii.
”O parte au fost deja remediate, o parte necesita un pic putin mai lung pentru ca este vorba despre niste lucrari de refacere a unor anumite spatii, insa lucrurile la momentul la care termenul va ajunge la final, vor fi rezolvate”, anunta Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal din Timisoara.
La Timisoara vor avea loc controale in sectiile de chirurgie ale Spitalului Judetean, ale Spitalului Municipal si ale unei clinici private, specializata in chirurgie plastica.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0947 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030178 (s)