News Flash:

Se intampla la Timisoara: Cladire istorica modificata neautorizat. Ce au facut proprietarii

3 August 2014
1006 Vizualizari | 0 Comentarii
Politistii locali din Timisoara i-au luat in vizor pe proprietarii de cladiri istorice, mai ales ca unii dintre ei au adus modificari acestor valoroase imobile fara sa le pese de reglementarile in domeniu sau sa incerce sa obtina vreo autorizatie. Un locuitor de pe strada Motilor a incasat o amenda de 8.500 de lei dupa ce a intervenit neautorizat asupra unei cladiri monument istoric.
Autoritatile locale au verificat zilele trecute situatia imobilului de pe strada Motilor nr. 3, din zona Elisabetin, cladire despre care spun ca face parte din Situl urban „Vechiul Cartier Iosefin”. Potrivit politistilor locali, proprietarul unuia dintre apartamente a efectuat lucrari fara sa aiba autorizatie de la primarie sau aviz de la Monumente. Omul a optat pentru termopane, au constatat cei care s-au deplasat in control.
„Politistii locali din cadrul Serviciului Disciplina in Constructii au efectuat in cursul zilei de ieri verificari la un imobil de pe strada Motilor nr. 3, unde existau date ca se efectueaza lucrari de constructii fara a se detine autorizatie, scrie Tion.ro. Imobilul respectiv face parte din situl istoric „Vechiul Cartier Iosefin”, fiind asadar o cladire din categoria monumentelor istorice. La fata locului a fost identificat I. Ion, care, in calitate de proprietar al unui apartament, a efectuat interventii asupra cladirii fara avizul Ministerului Culturii. Proprietarul a schimbat tamplaria din lemn cu tamplarie tip termopan si a adus unele modificari interioare imobilului. Fapta respectiva reprezinta contraventie prevazuta de art. 55 din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, cel in cauza fiind sanctionat cu amenda in valoare de 8.500 de lei”, au aratat reprezentantii Politiei Locale Timisoara. 

monument istoric zona elisabetin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1339 (s) | 33 queries | Mysql time :0.043816 (s)