News Flash:

Pompierii actioneaza cu motopompe in zonele inundate din judetul Timis

1 August 2014
1437 Vizualizari | 0 Comentarii
Pompierii de la ISU Banat actioneaza cu motopompe in zona Gataia si in alte localitati afectate de recentele revarsari ale raului Barzava, care au produs pagube insemnate.
Potrivit ISU Banat, localitatile cele mai grav afectate de inundatiile de joi au fost Gataia si Semlacul Mic, unde nivelul apei depaseste 1,5 m. In aceasta zona 150 de case au fost evacuate si 465 persoane au fost adapostite la Caminul Cultural Gataia. De asemenea, 150 de animale au fost duse in locuri mai sigure pentru a fi protejate.
'Pe aproximativ 4 km, pompierii militari au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei. In paralel, pompierii si jandarmii actioneaza pentru protejarea cu saci de nisip a locuintelor neafectate. Politistii de frontiera asigura paza imobilelor evacuate, iar politistii de la sectiile din zona asigura ordinea publica. Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Gataia actioneaza cu 25 voluntari, un tractor cu remorca pentru evacuarea cetatenilor, o vola si un buldoexcavator'', a afirmat Sindia Vlaia, purtator de cuvant al ISU Banat.
Comuna Jamu Mare, cu localitatile Ferendia, Latunasi si Clopodia, sunt in continuare afectate de ape, pompierii militari alaturi de jandarmi actionand pentru evacuarea apei din gospodariile afectate. In aceasta zona nu a fost necesara evacuarea populatiei, ci doar la Semlacu Mic.
In zona Sipet - Folea s-au inregistrat mai multe solicitari pentru evacuarea apei din locuintele cetatenilor. In localitatea Gherman, paraul Semita a iesit din albie, inundand 15 gospodarii, iar ISU Banat a intervenit cu un efectiv de 15 cadre.
Pe intreg teritoriul judetului Timis actioneaza 89 de pompieri profesionisti cu 32 de utilaje de interventie (autospeciale, barci de salvare, motopompe si electropompe), 45 de jandarmi, 23 politisti de frontiera, 4 echipaje de politie rutiera si politisti din zonele afectate, sprijiniti de catre comitetele locale pentru situatii de urgenta.
Presedintele CJ Timis, Titu Bojin, a dispus trimiterea in teren a unei pompe de capacitate marita din cadrul Centrului Regional si Transfrontalier pentru Prevenirea si Interventie in caz de inundatii, utilaj care are o capacitate de refulare a apei de aproximativ 10 ori mai mare decat pompele pompierilor militari, evacuand aproximativ 17.000 l apa/minut. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 33 queries | Mysql time :0.032999 (s)