News Flash:

Se cere ajutorul UE pentru ca timisorenii sa aiba caldura si apa calda iarna aceasta

28 Octombrie 2021
349 Vizualizari | 0 Comentarii
calorifer

Problema caldurii si a apei calde din Timisoara a fost semnalata si la nivelul Uniunii Europene. Comisarii UE pentru Energie, Kadri Simson, si cel pentru Pactul Verde, Frans Timmermans, au primit o scrisoare din partea delegatiei USR PLUS din Parlamentul European, prin care li se atrage atentia asupra situatiei cu care se confrunta timisorenii si mai multe spitale din oras.
 
Conform scrisorii grupului USR PLUS din Parlamentul European, citata de g4media.ro, „UE trebuie sa depuna toate eforturile pentru a preveni intreruperea gazului de la furnizorii din tari terte, cum ar fi Rusia dar ar trebui sa garanteze, de asemenea, si ca nici o companie europeana nu poate pune in pericol securitatea energetica a municipalitatilor individuale”

Va reamintim, Colterm are doar catre E.ON datorii de 76 de milioane de lei, astfel ca s-a ajuns in situatia delicata din momentul de fata si, conform initiativei europarlamentarului USR Vlad Gheorghe „este nevoie de o interventie rapida si de sprijin european, cu atat mai mult cu cat criza energetica nu afecteaza doar Romania si trebuie sa fim pregatiti pentru eventuale cazuri similare”.

„Este o situatie dramatica si pentru ca spitalele sunt coplesite de pacienti cu Covid-19 in conditiile in care temperatura atmosferica scade. Prelungirea suspendarii livrarii de gaze ar duce la o criza umanitara localizata si la provocari sanitare severe”, se mai arata in document, conform aceleasi surse.

Conform anuntului facut miercuri dupa-amiaza de primarul Dominic Fritz, caloriferele timisorenilor ar trebui sa se reincalzeasca de ieri seara. S-a gasit o solutie de avarie cu un alt furnizor de gaz, astfel ca va fi „caldura si apa calda pentru o saptamana, intr-un sistem minimal”.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1913 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005512 (s)