News Flash:

Se cauta un IMN pentru Timisoara

21 Iulie 2014
964 Vizualizari | 0 Comentarii
Pe 15 aprilie 2014, Consiliul Local Timisoara adopta o hotarare prin care erau stabilite detaliile procedurii de adoptare a unui imn al Timisoarei. Initiativa i-a apartinut consilierei PDL Adelina Tirziu. Dupa mai bine de trei luni, in ciuda dispozitiilor clare ale consiliului local, gasirea unui imn se afla in impas.
Conform Hotararii 164/14 aprilie 2014, primarul Nicolae Robu trebuia sa desemneze un juriu pentru alegerea unui imn. Edilul i-a lasat insa aceasta sarcina directorului Filarmonicii Banatul, Ioan Garboni, care este si presedintele juriului. Cele 45 de zile in care trebuia desemnat juriul au trecut demult, abia saptamana trecuta fiind inaintate cele patru propuneri. Alte probleme au aparut in momentul in care initiatoarea proiectului s-a declarat nemultumita de componenta juriului.
„Am primit din partea domnului Ioan Garboni, directorul Filarmonicii Banatul, propunerea de componenta a juriului. Sunt anumite obiectii. Am primit semnale ca initiatorul proiectului de adoptare a unui imn al orasului, doamna Adelina Tirziu, ar avea ceva obiectii privind componenta juriului. Nu vizavi de persoane, ci vizavi de pozitia pe care o au membrii propusi. Sunt toti dirijori, spunea dansa. Vom analiza zilele urmatoare si vom face eventual si alte propruneri. Eu n-am dorit, desi aveam mandat din partea consiliului local, sa numesc juriul. I-am cerut domnului Garboni. Doamna Tirziu considera ca este vorba despre un imn al Timisoarei si nu despre o opera simfonica si atunci ar fi bine sa fie pe langa un numar de dirijori si alte personalitati din zona muzicala”, a explicat Nicolae Robu, citat de Ziuadevest.ro.
Dupa ce va fi definitivat juriul, se va intocmi si un regulament pentru selectarea unui imn. Imnul va fi ales in urma unui concurs public, iar castigatorul va fi recompensat cu 25.000 de lei.

ioan garboni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 33 queries | Mysql time :0.017322 (s)