News Flash:

Scrisoarea lasata de Dan Adamescu: In penitenciar am ajuns in iad

10 Februarie 2017
1016 Vizualizari | 0 Comentarii
dan adamescu
Omul de afaceri Dan Adamescu lasat o scrisoare cu cateva luni inainte sa moara in care povesteste conditiile extrem de dificile din inchisoare, dar si faptul ca timp de 37 de zile i s-a refuzat tratamentul.
"Erau trei paturi supraetajate in celula, deci in total 6 locuri. O masa cu un televizor erau in celula. WC-ul era integrat in celula, insa eu am fost norocos sa gasesc o toaleta normala, cu scaun. Dusul era situat langa WC. (...) Starea mea de sanatate s-a deteriorat atat de rau incat a trebuit sa renunt la mai multe vizite ale avocatului meu deoarece nu am putut suporta durerea provocata de mersul pe jos de la celula mea si pana la salile de intalnire. Nu exista niciun scaun cu rotile in penitenciar. (...) Am avut probleme cu somnul pe timpul noptilor in Penitenciarul Rahova deoarece detinutii tipau si se loveau cu capul de usile celulelor. Era de-a dreptul terifiant. Am avut impresia ca am ajuns in iad" a scris Dan Adamescu.
Omul de afaceri s-a plans de conditiile inumane de incarcerare din Centrul de Detentie sau Penitenciarele Rahova si Jilava, de inghesuiala din celule, depresia si urletele detinutilor, calitatea mancarii, lipsa dotarilor medicale elementare, lipsa activitatilor si a spatiului in care detinutii sa se miste, mizeria, toaletele turcesti sau sobolanii.
"Imi amintesc ca am fost detinut in Centrul de Arest Preventiv, un centru de detentie anterior procesului, timp de aproximativ o luna. Nu exista zone speciale in CRAP. In celula mea erau intre 6 si 8 persoane. Era un flux continuu de detinuti. (...) Celula avea 4 paturi suprapuse, astfel ca erau 8 paturi in total. Erau de ambele parti ale celulei. Exista o masa mica pentru 2 persoane si un WC turcesc – practic o gaura in pamant – fara nicio separare fata de restul celulei. Nu existau dulapuri sau alt mobilier pentru depozitare. Detinutii isi pastrau hainele in sacose, daca aveau. (...) Aveai dreptul sa parasesti celula doar o ora pe zi. «Spatiul exterior» era efectiv o incapere inchisa de vreo 30 mp cu grilaje in loc de tavan. Era un loc foarte insalubru si deprimant”, se arata in scrisoarea lasata de Dan Adamescu. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005810 (s)