News Flash:

Sase curse operate pe Aeroportul Sibiu catre sau dinspre orase din Germania ar putea fi afectate de greva controlorilor de trafic. La Timisoara si Cluj nicio cursa nu e afectata

12 Mai 2017
910 Vizualizari | 0 Comentarii
bluer air2
Sase curse care trebuie operate, vineri, pe Aeroportul Sibiu catre sau dinspre orase din Germania ar putea fi afectate de greva de avertisment a controlorilor de trafic, desi oficialii aeroportului spun ca la ultima greva din cadrul ROMATSA traficul de la Sibiu nu a avut de suferit. In schimb, la Timisoara greva controlorilor de trafic aerian nu afecteaza zborurile pe Aeroportul International ”Traian Vuia”, unde intre orele 11.00 - 13.00 este programata o cursa Wizzair, insa s-a luat decizia ca aceasta sa nu fie afectata. Nici pe Aeroportul International Cluj orarul de zbor al aeronavelor nu este afectat de greva.
Controlorii de trafic aerian sunt, vineri, intre orele 11.00 si 13.00, in greva de avertisment, iar in intervalul respectiv de pe Aeroportul Sibiu ar trebui sa plece trei curse catre Munchen, Stuttgart si Nurnberg si ar trebui sa soseasca alte trei curse de la Munchen, Stuttgart si Dortmund.
“Din experienta de data trecuta, din 2015, cand a fost o alta greva, pot spune ca Aeroportul Sibiu nu a fost afectat. Deocamdata, nu am primit nicio notificare in acest sens pentru greva de astazi”, a declarat Nicoleta Boborodea, purtator de cuvant al Aeroportului Sibiu.
La randul lor, reprezentantii controlorilor de trafic au precizat ca nu se stie exact daca vor fi sau nu afectate zboruri de la Sibiu, intrucat traficul aerian va fi asigurat in proportie de 33,3 %, dar dirijarea se face de catre FLOW CONTROL-ul introdus de EUROCONTROL.
Greva a fost declansata de catre Sindicatul Serviciilor De Trafic Aerian Din Romania (ATSR).
“Tinem sa asiguram opinia publica de faptul ca, in ceea ce priveste siguranta traficului aerian, acesta va fi asigurat la nivelul impus de standardele Organizatiei Internationale a Aviatiei Civile (ICAO) si de regulamentele europene si nationale. Conform Legii Dialogului Social nr. 62/2011, ROMATSA va asigura 33,3% din zboruri. Nu vor fi afectate zborurile umanitare de stat, medicale, de cautare si salvare si de urgenta”, au anuntat oficialii ROMATSA, pe site-ul oficial.
Greva angajatilor ROMATSA de vineri nu afecteaza insa zborurile pe Aeroportul International ”Traian Vuia” din Timisoara. Intre orele 11.00- 13.00 era programata o cursa Wizzair, insa s-a luat decizia ca aceasta sa nu fie afectata.
Potrivit reprezentantilor Aeroportului International ”Traian Vuia” din Timisoara, cursele aeriene  nu sunt afectate, vineri, pe acest aeroport de greva angajatilor ROMATSA.
In intervalul in care are loc greva ROMATSA, pe Aeroportul Timisoara este programata sa soseasca cursa Wizzair de la Paris, insa s-a luat decizia ca aceasta sa poata ateriza la Timisoara conform orarului, si anume la ora 12.20.
Potrivit conducerii Aeroportului International Cluj, David Ciceo, nici pe acest aeroport greva angajatilor ROMATSA nu afecteaza orarul de zbor al aeronavelor care decoleaza sau aterizeaza aici.
"Zborurile operate de Aeroportul International Cluj nu sunt afectate de greva ROMATSA pentru ca personalul de la Cluj nu face greva", a explicat directorul Aeroportului International Cluj, David Ciceo.
Controlorii de trafic aerian au intrat in greva de avertisment si timp de doua ore vor intrerupe lucrul, doar o treime dintre cursele care aveau orele de zbor intre 11.00 si 13.00 putand sa decoleze sau sa aterizeze.
Reprezentantii Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR) au avut discutii inaintea grevei de avertisment cu conducerile ROMATSA si Ministerului Transporturilor, insa pentru ca nu au ajuns la niciun rezultat, au decis sa continue actiunea de protest si sa intrerupa lucrul vineri, intre orele 11.00 si 13.00.
Liderul ATSR, Gabriel Tudorache, a declarat, pentru News.ro, ca este foarte probabila si declansarea grevei generale in viitorul apropiat, daca problemele cu care se confrunta compania nu vor fi rezolvate.
Potrivit acestuia, sindicalistii reclama neincheierea unui nou contract colectiv de munca (CCM), desi negocierile se poarta din februarie 2016.
Angajatii ROMATSA sustin ca actiunea de protest este urmarea unei "lungi batalii pentru pastrarea prestigiului institutiei, pentru depolitizarea si decapusarea ei".
Sindicalistii spun ca nu urmaresc avantaje materiale, ci siguranta locului de munca, avertizand ca inmultirea zborurilor pe teritoriul romanesc si reducerea numarului de controlori de trafic constituie un atac la adresa sigurantei traficului.
"De aceea, rugam publicul larg sa ne inteleaga si sa fie alaturi de noi in acest demers care ne priveste pe toti, familiile noastre, copiii nostri... Nu vrem sa mai pozam in vinovati din cauza incompetentei, indolentei si a lipsei de raspundere a unor indivizi necalificati pentru posturile de conducere pe care le ocupa in diverse institutii ale statului", arata reprezentantii ATSR.
ROMATSA este regia cu cele mai mari salarii din Romania. Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pe 2016, salariul mediu lunar brut, fara a lua in calcul bonusurile, este de 21.430 lei (aproape 5.000 euro) in acest an.
In Romania existau, la mijlocul anului trecut, 552 de controlori de trafic aerian, dintre care in jur de 300 sunt controlori de rute, iar restul sunt controlori de turn. Dintre cei 252 de controlori de turn, 47 lucreaza la cel mai mare aeroport din Romania, „Henri Coanda” Bucuresti.
News.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005760 (s)