News Flash:

HAOS in traficul aerian! Controlorii de trafic sunt in GREVA!

12 Mai 2017
918 Vizualizari | 0 Comentarii
trafic aerian
Sindicatele din domeniul controlului de trafic aerian au decis sa mentina greva de avertisment stabilita pentru data de vineri, 12 mai, intre orele 11.00 si 13.00, astfel ca doar 33,3% din zborurile programate pentru acest interval orar vor fi asistate, restul fiind suspendate sau chiar anulate.
La ora emiterii acestei stiri, niciuna dintre companiile aeriene nu era in masura sa comunice care sunt rutele/zborurile programate pentru data de 12 mai – in intervalul orar 11.00-13.00, cand are loc greva controlorilor de trafic aerian – ce ar putea fi anulate sau suspendate.
Atat Tarom, cat si Blue Air si WizzAir, au transmis joi, pentru MEDIAFAX, ca nu cunosc ce zboruri ar putea fi anulate/suspendate din cauza grevei de avertisment declansate la ROMATSA, programata pentru data de 12 mai orele 11.00-13.00.
Companiile au transmis ca vor comunica date privind zborurile din 12 mai in dimineata aceleiasi zile.
„Noi, sindicalistii din ATSR, ne cerem scuze public pentru disconfortul ce va fi creat vineri la pranz, cu ocazia grevei de avertisment. Totodata, tinem sa precizam urmatoarele: Greva de avertisment este urmarea unei lungi batalii pentru pastrarea prestigiului acestei institutii romanesti, ROMATSA, pentru depolitizarea si decapusarea ei; Nu urmarim avantaje materiale, ci siguranta locului de munca, in conditiile in care, din cauza unui management defectuos, se ajunge cu pasi programati, la faliment si instrainare. Au vandut pamantul, urmeaza cerul? Inmultirea zborurilor pe teritoriul romanesc si diminuarea numarului de controlori de trafic constituie in acest moment un atac la adresa sigurantei traficului, cu toate eforturile pe care le depunem pentru a gestiona eficient traficul din spatiul aerian romanesc”, a transmis, joi seara, Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian – ATSR.
„De aceea”, mentioneaza sindicatul ATSR, „rugam publicul larg sa ne inteleaga si sa fie alaturi de noi in acest demers care ne priveste pe toti, familiile noastre, copiii nostri”.
Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din Romania a anuntat o greva de avertisment la nivelul tuturor subunitatilor ROMATSA - regia de stat care se ocupa cu dirijarea traficului aerian din Romania, protest care se va desfasura vineri, 12 mai, intre orele 11.00 si 13.00. Conflictul are loc pe fondul expirarii contractului colectiv de munca, potrivit unei notificari transmise anterior de ATSR.
„Personalul CTA (n.r. - control trafic aerian) participant la greva va asigura o treime din activitate in intervalul 11.00-13.00 (ore locale), prin masuri de control al fluxurilor de trafic aerian asigurate prin intermediul organismelor corespunzatoare ale EUROCONTROL, in baza notificarii corespunzatoare din partea ROMATSA; sunt exceptate de la aceste masuri zborurile monarhilor, sefilor de state, prim-ministrilor si ministrilor, zborurile misiunilor de cautare si salvare, zborurile militare, zborurile umanitare, precum si zborurile de politie aeriana”, se arata in notificarea transmisa de sindicat catre directorul general, directorii de directii si directorii de subunitati din cadrul ROMATSA.
Managementul Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) a fost notificat de catre sindicatul ATSR cu privire la organizarea grevei de avertisment, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul companiei ROMATSA.
„Managementul ROMATSA va depune toate eforturile necesare pentru a stopa declansarea grevei de avertisment si va continua negocierea cu partenerii sociali. Totusi, in situatia declansarii grevei de avertisment, conform Legii Dialogului Social nr. 62/2011, ROMATSA va asigura 33,3% din zboruri. Nu vor fi afectate zborurile umanitare de stat, medicale, de cautare si salvare si de urgenta”, se arata in comunicat.
Aeronavele vor fi dirijate conform FLOW CONTROL-ului introdus de EUROCONTROL, se precizeaza in documentul citat. Mediafax
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007798 (s)