News Flash:

Saptamana importanta pentru Romania: convocarea noului Parlament si desemnarea premierului

19 Decembrie 2016
925 Vizualizari | 0 Comentarii
camera deputatilor
Saptamana importanta pentru Romania. Presedintele Klaus Iohannis a convocat marti, 20 decembrie, noul Parlament, urmand ca in zilele urmatoare sa aiba loc consultari cu partidele politice pentru desemnarea noului premier.
Luni, 19 decembrie, este ultima zi din mandatul parlamentarilor alesi in urma cu 4 ani. Biroul permanent al Camerei Deputatilor se reuneste pentru a marca finalul mandatului dar si pentru a lua act de demisia liderului PSD Liviu Dragnea din Parlament, gest pe care acesta l-a facut cu scopul de a nu beneficia de pensie speciala. 
Florin Iordache, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat ca sedinta din data de 19 decembrie va fi ultima din acest mandat, iar scopul este de a lasa ”lucrurile in ordine pentru urmatorul Parlament".
"Pe ordinea de zi mai avem si demisia domnului presedintele Dragnea si alte materiale pe final de mandat", a declarat Iordache.
In paralel, Centrul de primire pentru deputatii nou alesi (legislatura 2016 - 2020) se va deschide luni, 19 decembrie, la ora 10.00. Acesta va functiona in fiecare zi, pana la finalizarea procedurilor legale. In aceasta perioada, deputatii vor indeplini toate formalitatile necesare preluarii mandatului de parlamentar: completarea si depunerea fisei deputatului, a declaratiei pe propria raspundere privind calitatea de lucrator sau colaborator al Securitatii, daca este cazul, precum si un Curriculum Vitae. Totodata, conform Legii 176/2010, deputatii pot depune declaratiile de avere si interese, termenul fiind insa de 30 de zile din momentul validarii. De asemenea, acestia vor completa o fisa pentru evidenta unitara a deputatilor in viitoarea legislatura si vor primi informatiile necesare despre structurile institutiei si atributiile specifice ale fiecareia, pentru a putea beneficia de suportul necesar indeplinirii mandatului de parlamentar.
Marti, presedintele Klaus Iohannis a convocat noul Parlament, dupa care va chema partidele care au intrat in Legislativ la consultari pentru formarea noului guvern.
”Voi convoca noul parlament, pentru marti, 20 decembrie, ora 12:00, iar pentru miercuri 21 decembrie si joi voi convoca consultari cu partidele politice”, a declarat Klaus Iohannis.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006139 (s)