News Flash:

Sa nu plantezi niciodata un brad langa casa. Ce spune cineva care il are in curte

17 Noiembrie 2017
1274 Vizualizari | 0 Comentarii
brad in curte

Exista o serie de superstitii legate de plantarea brazilor in curtea casei si toate arata ca nu este deloc bine sa faci acest lucru si ca bradul plantat in gradina aduce mare ghinion.

In Moldova, se spune ca daca plantezi un brad in curte, moare cineva din familie.
In Muntenia, exista supers titia ca bradul plantat in gradina casei aduce ghinion in familie.
De asemenea, batranii spun ca nu este deloc bine ca o familie sa planteze in brad in curtea deoarece, mai devreme sau mai tarziu, se va destrama.

Am auzit de multe ori superstitia asta, inca de cand eram copil si locuiam in Colentina , unde aveam un brad mai inalt decat casa. Da, multa lume crede ca bradul aduce ghinion celor care il au in curte. Am si acum cativa vecini care cred asta, drept pentru care, de-a lungul timpului m-am ales cu cativa brazi si molizi de toata frumusetea, primiti de pomana, care acum sunt mari si stufosi. Chiar nu inteleg superstitia asta cu brazii, pe cuvant! Daca pe cea cu pisica neagra o mai accept ( reminiscente din Evul mediu), ori sa intalnesti pe popa in drum ( multora le e frica de preot) si altele, pe asta cu bradul chiar ca n-o pricep! De ce brad si nu castan, ori salcam, ei?

Ca sa ma lamuresc si eu care-i treaba cu superstitia cu bradul, am cautat azi pe net si am gasit pe un site al unei biserici (deci treaba serioasa, da?), care da cateva explicatii privind falsele superstitii.
Daca ai un singur brad in curte, sa-l tai ca sa nu ramai singur.

Alta pacaleala. Intr-o zi vei ramane singur sau va ramane singura, cum o vrea Dumnezeu. Bradul din curte sa nu-l tai, pentru ca plantele si mai ales arborii nu ne pot influenta viata decat in masura in care le folosim in tratamente naturale (semintele, coaja, radacinile, etc). Cum poate acest brad sa ne aduca rau in familie, cand Iisus spune: „Nici un fir din parul capului vostru nu va cadea fara stirea lui Dumnezeu”.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1426 (s) | 43 queries | Mysql time :0.019130 (s)