News Flash:

RUSINOS! Simona Halep este prima jucatoare eliminata la Turneul Campioanelor! Chiar daca a castigat primul meci

27 Octombrie 2016
1204 Vizualizari | 0 Comentarii
simona halep australia
 Jucatoarea romana de tenis Simona Halep a fost eliminata de la Turneul Campioanelor, dupa ce a fost invinsa, joi, de Dominika Cibulkova (Slovacia), cu 6-3, 7-6 (5), in ultimul lor meci din Grupa Rosie a competitiei de la Singapore. 
Halep, a treia favorita a competitiei si numarul patru mondial, paraseste acest turneu dupa faza grupelor pentru al doilea an consecutiv, dupa ce in 2014 a jucat finala cu Serena Williams. 
Halep a cedat dupa o ora si 48 de minute in fata numarului opt mondial, la capatul unui set secund foarte disputat. 
Romanca a evoluat cu un bandaj la genunchiul piciorului stang si a aratat o mobilitate redusa in deplasarea sa pe teren, in fata unei adversare careia ii place sa lupte pentru fiecare punct, sa alerge pentru fiecare punct. 
Cibulkova a ramas in carti pentru calificare dupa acest succes, avand nevoie de o victorie reusita de Angelique Kerber in fata americancei Madison Keys in doua seturi. 
Halep a inceput rau meciul cu Cibulkova, pierzand primele trei ghemuri, in care a reusit sa ia doar un punct (ultimele doua ghemuri le-a cedat la zero). Romanca a dat semne de revenire si a reusit sa castige trei ghemuri (ultimul la zero), dar Cibulkova si-a pastrat avantajul luat si s-a impus cu 6-3 in primul set, dupa doar 30 de minute. 
Setul secund a fost deosebit de disputat, cu accente de dramatism pe alocuri, Simona facand fata cu greutate din punct de vedere fizic. Cibulkova a inceput cu break, dar Halep a reusit sa restabileasca egalitatea (1-1), iar apoi fiecare si-a facut serviciul (2-2). Cibulkova a reusit un nou break (3-2), dar Simona a replicat si ea (3-3), insa nu a reusit sa isi fructifice serviciul (4-3 pentru Cibulkova), egaland apoi la capatul unui ghem lung de aproape zece minute (4-4). Halep si-a castigat serviciul in cele din urma (5-4), dupa ce a salvat cateva mingi de break, iar apoi fiecare si-a facut serviciul (6-6), meciul ajungand in tiebreak. Halep a luat primul punct, dar apoi le-a pierdut pe urmatoarele trei. Romanca a egalat (3-3, 4-4) si apoi a condus, dar a pierdut trei puncte la rand, setul, meciul si calificarea in semifinale. 
Halep a reusit doar 10 mingi direct castigatoare in acest meci, fata de 32 ale adversarei, insa a comis mai putine erori nefortate (13-27). 
Cibulkova are acum 4-2 in meciurile directe cu Halep, castigand de trei ori pe hard si o data pe iarba. Halep s-a impus in ambele intalniri jucate pe zgura, ultima anul acesta, in finala de la Madrid, cu un sec 6-2, 6-4. 
In urma participarii sale la Turneul Campioanelor, Halep va primi 153.000 de dolari si 500 de puncte WTA. In primele sale meciuri, Simona a invins-o pe americanca Madison Keys cu 6-2, 6-4 si a fost invinsa de Angelique Kerber cu 6-4, 6-2. 
Kerber este calificata deja in semifinale dupa meciul Halep - Cibulkova. 
Simona Halep incheie sezonul cu trei titluri castigate, la Madrid, Bucuresti si Montreal. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005636 (s)