News Flash:

A murit fostul presedinte al Turciei

17 Iunie 2015
1187 Vizualizari | 0 Comentarii
suleyman demirel
Fostul presedinte turc Suleyman Demirel, indepartat de la putere in doua randuri de catre militari pe cand era premier, a decedat miercuri dimineata la varsta de 90 de ani, au anuntat un oficial de la un spital si presa turca, relateaza Reuters in pagina electronica.
Demirel, care a fost premier in sapte randuri din anii '60 si pana in anii '90 si presedinte in perioada 1993-2000, a decedat la Spitalul Guven, la Ankara, unde a fost internat in urma unei infectii respiratorii, a declarat un oficial de la spital pentru reuters.
Nascut intr-o familie de agricultori, in provincia Isparta, in noiembrie 1924, Demirel era inginer civil, potrivit unei biografii guvernamentale oficiale. El a ajuns prima data la putere in urma alegerilor generale organizate la cinci dupa puciul din 1960, ca lider al Partidului Justitiei (AP).
Cunoscut si ca "Baba" sau "Tata" in randul sustinatorilor sai agricultori din centrul Turciei, el s-a aflat la putere intr-o perioada de coalitii instabile in aceasta tara membra NATO, o perioada care a incetat dupa ce Partidul Justitie si Dezvoltare (AKP), fondat de catre actualul presedinte President Tayyip Erdogan, a ajuns la putere in 2002.
Turcia se confrunta in prezent cu o revenire la politica de coalitie, dupa ce AKP a pierdut majoritatea in alegerile de la 7 iunie, marcand un esec major pentru un partid care a transformat tara intr-una dintre primele 20 de economii din lume. Mediafax.ro

demirel provincia isparta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1313 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006926 (s)