News Flash:

Rosiile sunt mai sanatoase gatite. Ce alte legume mai respecta aceasta regula

25 August 2018
1196 Vizualizari | 0 Comentarii
rosii 2

Stiti deja cat este de important sa abordati mereu o alimentatie sanatoasa, nu doar pentru a slabi rapid si sanatos, dar si pentru a preveni diverse afectiuni de sanatate. Expresia cum ca "mai bine previi decat sa combati" este valabila si in acest caz. Consumand doar alimente sanatoase nu aveti griji cu sanatatea si cu silueta. Dar daca v-as zice ca unele alimente sanatoase pe care le stiti deja si le aveti la indemana pot deveni si mai sanatoase dupa gatire? Cum se poate asta? Contin anumite valori nutritionale care dupa gatire isi maresc concentratia. Cat de tare, nu? Sa vedem care sunt alimentele minune!

Rosiile
Fara dar si poate, vedetele verii. Sunt accesibile si gustoase si le gasim mereu la indemana, deci nu ar fi o problema sa le consumam cat mai des cu putinta. Pentru ca da, rezultate vizibile pentru silueta si sanatate se vad in urma consumului regulat si nu doar asa din cand in cand. V-ati obisnuit sa consumati rosii crude fie in salate, in sandvisuri sau cu branza. Sunt foarte sanatoase si crude, dar ce-ati spune daca v-as zice ca dupa gatire sunt si mai sanatoase. Cantitatea continuta de licopen creste cu cel putin 30% si devin un aliat de nadejde in prevenirea tipurilor de cancer. Le puteti gati sub forma de supe, paste cu sos de rosii sau pur si simplu inabusite la abur.

Ardeii grasi
Sunt exact de culorile reocmandate de nutritionisti si medici, anume rosu, galben, portocaliu si verde. Sunt bogati in antioxidanti si contin licopen exact ca si rosiile. Evitati sa consumati ardeii umpluti cu carne. Acestia sunt intr-adevar gustosi, dar nu va flateaza deloc silueta si nu ajuta prea mult la sanatate. Gatiti-i la abur sau la cuptor, pentru ca le vor creste cantitatea de licopen si vor avea efecte mai bune pentru silueta si sanatate. Puteti chiar sa combinati ardeii copti cu sos de rosii. Este delicios!! Plus de asta, dieta cu ardei grasi, este si ea printre cele mai sanatoase si satioase diete. Poti slabi chiar 4-5 kilograme in doar 7 zile.

Cum trebuie gatite vinetele ca sa nu ajunga bombe calorice

Ciupercile
Multi se feresc de consumul de ciuperci, mai ales cele crude, deoarece ingreuneaza digestia. Dupa gatire, lucrurile se schimba. Le puteti face la abur, la gratar sau la cuptor. Ies delicioase de te lingi pe degete si le poti combina in salate, supe, sandvisuri sau le poti consuma simple, daca le coci la cuptor. Daca v-as spune ca dieta cu ciuperci poate fi aliatul femeilor? De ce? Pentru ca ne ajuta acolo exact unde avem nevoie sa ardem grasimile, anume pe coapse si in jurul taliei. Partea buna este ca putem alege din multe tipuri ca sa consumam:

Champignon
Hribi
Ghebe
Pleurotus

Morcovii
Punerea morcovilor in orice mancare de catre mama si bunica este clar justificata. Ei merg si cruzi consumati foarte bine pentru sanatatea ochilor, pentru un bronz sanatos si unele afectiuni de sanatate. Ce-i drept, cruzi sunt putin greu de digerat exact ca si ciupercile. Prin gatire, se activeaza o cantitate si mai mare de beta-caroten, un antioxidant extrem de puternic care se transforma apoi in vitamina A. Este exact ce are nevoie organismul pentru a functiona corespunzator. Ii puteti consuma ca garnitura, copti, fierti sau la abur si chiar sub forma de crema de supa. Ii puteti combina foarte bine si cu verdeata, ardei grasi si rosii. In asemenea combinatii ajuta foarte mult si la detoxifierea ficatului. Nu puteti sa aveti o sanatate de fier daca ficatul este plin de toxine. Este adevarat ca are functia de a le elimina, dar cand se aduna prea multe, ficatul este depasit de situatie si este intoxicat de substante nocive. Nu strica cate o detoxifiere periodica.

Spanacul
De mici ni s-a spus cat este de bine sa consumi spanac si nu intamplator avand in vedere cat de mult calciu, fier si magneziu contine si exact doza necesara pentru buna functionare a organismului. Nu mai zic ca face parte din categoria de alimente verzi care trebuie sa fie nelipsite in alimentatia noastra. Iata ca prin gatire, acesta iti tripleaza cantitatea de calciu, ceea ce ajuta la prevenirea problemelor de oase si articulatii. Puteti foarte bine sa faceti supe din spanac sau sa-l preparati la abur.

Legumele care sunt mai sanatoase gatite decat proaspete

Kale
Acestea sunt mult mai gustoase crude, insa gatite nu prea. De multe ori, ceea ce nu are un gust tocmai placut, se dovedeste a fi si foarte sanatos. Poate fi considerat cel mai mare inamic al colesterolului, este bogata in fibre, ceea ce ajuta la imbunatatirea digestiei si a tractului intestinal, iar metabolismul este accelerat usor. As recomanda o supa minestrone de kale. Este mai usor de consumat si o idee mai gustoasa.

Pentru a scadea un pic unitatile de colesterol pana sa ajunga la normal, v-as recomanda ceva simplu si rapid, anume plasturi de slabit si scaderea colesterolului. Sunt naturali 100% si sunt insesizabili la purtarea pe piele. Nu trebuie sa faceti nimic in plus decat sa-i purtati si o sa vedeti rezultatele.

Pentru ca dieta de sanatate si de slabire sa fie completa, va recomand si consumul de ierburi aromatice. Sunt foarte sanatoase, schimba gustul oricarui aliment, iar ceea ce nu stiati cu siguranta, stimuleaza si mai mult arderea grasimilor incat puteti slabi si 4 kilograme in 2 saptamani numai cu ajutorul lor.

Nu lasati prea mult aceste legume la fiert, pentru ca un timp prea indelungat ar scadea valorile nutritionale. Inbusiti-le doar cateva minute la abur!


rosiile ardeii grasi morcovii spanacul kale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006064 (s)