News Flash:

Romania se topeste de caldura la inceput de toamna! COD PORTOCALIU si COD GALBEN de canicula!

4 Septembrie 2015
1026 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula2
Canicula se mentine sambata in partea de sud si sud-est a tarii, unde Capitala si 16 judete sunt sub cod galben, iar Teleorman, Giurgiu si Calarasi sub cod portocaliu, potrivit unei avertizari a Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).
Sambata, vremea se va mentine caniculara in Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei si sudul Moldovei, unde temperaturile maxime vor atinge pe arii extinse 35 - 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.
Astfel, vor fi sub cod galben de canicula judetele Mehedinti, Dolj, Gorj, Valcea, Olt, Arges, Dambovita, Prahova, Ilfov, inclusiv Bucuresti, Ialomita, Buzau, Braila, Vrancea, Galati, Tulcea si Constanta.
In judetele Teleorman, Giurgiu si Calarasi, aflate sub avertizare de cod galben de canicula, maximele termicea se vor situa in jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.
ANM informeaza, de asemenea, ca pe parcursul zilei de sambata, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in regiunile vestice, nordice si centrale si in zonele de deal si de munte. Pe arii relativ extinse vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si caderi de grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 35...40 l/mp.
In sudul si nord-estul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala local, in special in noaptea de sambata spre duminica ( 5/6 septembrie), iar in est si sud-est cu precadere in seara zilei de duminica si in primele ore ale noptii.
In cursul zilei de duminica, in sud-estul teritoriului vremea se va mentine calduroasa, izolat caniculara.
Partea de sud a tarii a fost toata saptamana sub cod galben de canicula.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005972 (s)