News Flash:

COSMAR pentru soferii din Timis!

4 Septembrie 2015
2509 Vizualizari | 0 Comentarii
rutieraa
Politistii timiseni continua actiunile de prevenire a accidentelor rutiere. In cursul zilei de miercuri, acestia au aplicat peste 200 de amenzi soferilor care nu au respectat legea si au retinut 43 de permise de conducere. Pe langa clasicere aparate radar, oamenii legii au utilizat si un echipament de ultima generatie, un cinemometru laser, care inregistreaza viteza de deplasare a unui autovehicul chiar si de la 1.200 de metri.
Oamenii legii au actionat pe raza intregului judet, utilizand toate aparatele radar in dotare, pentru a depista soferii care nu respecta limitele de viteza. De data aceasta, politistii au utilizat si un un echipament de ultima generatie, un cinemometru laser LTI 20/20 TruCAM, care poate inregistra viteza de deplasare a unui autovehicul de la o distanta maxima de 1200 de metri, folosind unde laser.
In total, politistii au aplicat 218 sanctiuni contraventionale, dintre care 100 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteza impuse pe anumite tronsoane de drum si 26 pentru efectuarea neregulamentara a manevrei de depasire, in valoare de 100.000 de lei, scrie tion.ro. De asemenea rutieristii au retinut si 43 de permise de conducere, ale soferilor care nu au respectat regulile privind manevra de depasire, nu au acordat prioritate pietonilor sau au depasit limitele legale de viteza.
Oamenii legii au si cateva recomandari pentru soferi, pentru a evita producerea de accidente rutiere:
“Adoptati o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor, efectuati fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si evitati depasirile care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase!
Nu va urcati la volan, daca ati consumat bauturi alcoolice! Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice trebuie sa stie ca risca si inchisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sanctiunea prevazuta de lege pentru cei depistati in trafic cu o imbibatie alcoolica de peste 0,8 g/l alcool pur in sange. De asemenea, pe timpul cercetarii permisul este retinut fara drept de circulatie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004701 (s)