News Flash:

Rezolva litigiile rapid, cu ajutorul unui avocat bun din Timisoara! Ce presupune procedura cererilor cu valoare redusa?

1 August 2023
284 Vizualizari | 0 Comentarii
avocat bun timisoara

In unele situatii, litigiile se prelungesc aparent la nesfarsit, spre nemultumirea uneia sau a ambelor parti implicate. Daca vrei sa eviti o astfel de situatie si iti doresti sa ajungi la o solutie rapida, poti apela, cu ajutorul unui avocat bun din Timisoara, la varianta reprezentata de cererile cu valoare redusa.

O astfel de procedura speciala si facultativa se poate aplica doar in cazul cererilor a caror valoare financiara este situata sub pragul de 10 000 de lei. Inainte de a lua o decizie, este necesar sa cunosti cat mai multe detalii despre procedura care iti permite recuperarea rapida a banilor.

Ce spune legea cu privire la cererea de valoare redusa?

Principalul text legislativ care contine prevederi referitoare la procedura cererii de valoare redusa este Legea nr. 134/2010. O sectiune speciala, cuprinsa intre articolele 1026 si 1033, contine toate reglementarile pe care este necesar sa le cunosti si care iti pot fi explicate in amanunt de un avocat bun Timisoara.

In conformitate cu articolul 1026, „prezentul titlu se aplica atunci cand valoarea cererii, fara a lua in considerare dobanzile, cheltuielile de judecata si alte venituri accesorii, nu depaseste suma de 10.000 de lei la data sesizarii instantei“. Asadar, este cat se poate de simplu sa iti dai seama daca litigiul in care esti implicat corespunde sau nu acestui criteriu.

Articolele urmatoare ale legii stabilesc anumite limite de aplicabilitate referitoare la domeniile vizate. Mai precis, textul prevede ca „prezentul titlu nu se aplica in materie fiscala, vamala sau administrativa, nici in ceea ce priveste raspunderea statului pentru acte sau omisiuni in cadrul exercitarii autoritatii publice“.

Alte limite de aplicabilitate se refera la cererile referitoare la starea civila sau la capacitatea persoanelor fizice, la drepturile patrimoniale nascute din raporturile de familie, mostenire, insolventa, concordat preventiv sau proceduri cu privire la lichidarea societatilor insolvabile. Lista continua cu asigurari sociale, dreptul muncii, inchirierea unor bunuri imobile, cu exceptia actiunilor privind creantele ce au ca obiect plata unei sume de bani, arbitraj, atingeri aduse dreptului la viata privata sau altor drepturi care privesc personalitatea.

In schimb, un avocat bun din Timisoara te poate ajuta sa iti dai seama daca litigiul tau se incadreaza in criteriile de aplicabilitate. El iti va spune, de asemenea, ca „reclamantul are alegerea intre procedura speciala reglementata de prezentul titlu si procedura de drept comun“. Cu alte cuvinte, cererea are un caracter alternativ.

Cum se desfasoara procedura propriu-zisa?

Odata ce ai inteles care sunt optiunile pe care le ai la dispozitie, poti sa declansezi demersul cu ajutorul unui avocat bun din Timisoara.

Totul incepe prin completarea unui formular de cerere, care apoi este depus la instanta competenta. Rubricile acestui formular permit identificarea partilor, a valorii pretentiei, indica probele existente, precum si orice alte elemente care pot sa contribuie la solutionarea cauzei. Impreuna cu formularul, sunt depuse si copii de pe inscrisurile de care reclamantul vrea sa se foloseasca.

Instanta va trimite paratului mai intai formularul de raspuns, iar apoi va pronunta si redacta hotararea in termen de 30 de zile. Decizia primei instante este executorie de drept.

Aceasta este calea ce iti permite recuperarea rapida a unei sume de bani. Asigura-te ca primesti ce ti se cuvine, cu ajutorul unui avocat bun din Timisoara!

Galerie Foto

avocat_bun_timisoara_2_
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005482 (s)