News Flash:

Revolutionarii timisoreni ies din nou in strada

22 Decembrie 2014
1251 Vizualizari | 0 Comentarii

Tensiune maxima printre revolutionarii din Timisoara, dar si Bucuresti si alte orase din tara, dupa ce Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care stipuleaza ca acestia nu vor primi indemnizatii nici in 2015 si nici in 2016. Revolutionarii sunt decisi sa iasa din nou in strada, pentru a cere demisia Guvernului Ponta, iar unul dintre ei a incercat, duminica dimineata, sa intre in Palatul Administrativ din Timisoara pentru a organiza un protest.

Concert rock de exceptie in Piata Operei din Timisoara, in memoria eroilor Revolutiei

Desi este membru PSD, iar in trecut a fost unul dintre organizatorii miscarii impotriva Guvernului Boc, revolutionarul Liviu Bacana cere acum demisia Guvernului Ponta, numindu-l pe premier „papagal”. Acesta a mers, duminica dimineata, la Palatul Administrativ - sediul Prefecturii si al Consiliului Judetean Timis – si a incercat sa organizeze un protest.

El a vrut astfel sa traga un semnal de alarma fata de blocarea indemnizatiilor pentru revolutionari in urmatorii doi ani.

„Vroiam sa ii ajut pe toti camarazii mei care sunt in probleme absolut catastrofale in acel moment. Oameni care ducem un trai aproape sub limita decentei si pe care Victor Ponta ii amageste de fiecare data cu promisiuni desarte. Draga Victor Viorel Ponta, iti spun „draga” cu ghilimelele de rigoare, este inceputul! Am incercat astazi simbolic un gest care sa mearga mai departe de o greva a foamei. Un gest care sa te atentioneze ca urmeaza lucruri mult mai grave (...) Nu l-am putut face, nu pentru ca mi-e frica de tine, Victor Ponta, pentru ca tu esti un papagal (...) pisic, porc si papagal, asta esti tu Victor Ponta! (...) Si stii pana cand o sa mai scapi? Pana cand se trezeste lumea. Iar gesturile extreme, la care nu imping pe nimeni, se vor inmulti”, a spus Bacana duminica dimineata.

 

Supararea revolutionarilor se trage de la o ordonanta de urgenta aprobata de Guvernul Ponta in urma cu cateva zile, prin care se mentine decizia Guvernului Boc de a nu mai acorda indemnizatii lunare, echivalente a 1,10 din salariul mediu pe economie, luptatorilor cu merite deosebite si copiilor eroilor-martiri nici in 2015 si nici in 2016, scrie tion.ro. Prevederile nu se aplica celor raniti sau mutilati in timpul Revolutiei din 1989.

La aflarea vestii, revolutionarii din intreaga tara au explodat si, desi exista zvonuri ca la mijloc ar fi o greseala de redactare, unii dintre ei au transmis chemari la proteste in Timisoara si Bucuresti, in urmatoarele zile. Mai mult, unii dintre ei au lansat pe Facebook informatia ca, dupa ce a citit prevederile ordonantei aprobate de Guvernul Ponta, un revolutionar din Bucuresti ar fi facut infarct si ar fi murit. In cor, luptatorii din Revolutie afirma ca aceste prevederi ii condamna la saracie si moarte.


psd guvernului boc guvernului ponta bacana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004935 (s)