News Flash:

Reteta zilei: Pentru astazi v-am pregatit o ciorbita delicioasa de fasole cu afumatura

14 Ianuarie 2016
1358 Vizualizari | 0 Comentarii
ciorba fasole
Fara ciorba de fasole cu afumatura, bucataria traditionala romaneasca parca nu este completa. Reteta de astazi va va aminti de mancarea bunicii si de dragostea cu care bunica pregatea mancare.

Ingrediente: 300 g boabe de fasole colorata 200 g costita afumata 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1 telina mica 1 ardei gras 300 ml pulpa de rosii (conserva) patrunjel verde 500 ml bors de casa sare piper.
Mod de preparare: Se lasa fasolea la inmuiat cateva ore sau de seara pana dimineata. Se scurge, se fierbe in doua ape care se arunca si in cea de-a treia apa se adauga sare si se lasa la fiert pana este aproape patrunsa.

Se adauga legumele curatate, spalate si taiate dupa preferinta, se completeaza cu apa si se lasa la fiert circa 20 de minute. Intre timp, se taie costita “betisoare”, se rumenesc crocant intr-o tigaie neaderenta si se adauga in oala, continuand fierberea inca 10 minute. Se adauga pulpa de rosii, patrunjel tocat marunt, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se mai fierbe 5 minute.  Se adauga borsul de casa, fiert si spumuit separat, leustean tocat marunt si dupa 2-3 clocote se opreste focul.

Se lasa acoperita cu capac 10 minute sa se aromatizeze si apoi se serveste.

ingrediente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005774 (s)