News Flash:

Reteta zilei: Cum sa prepari o placinta de post cu nuca. E DELICIOASA!

3 Iulie 2016
1205 Vizualizari | 0 Comentarii
placinta cu nuca
PLACINTA DE POST CU NUCA - RETETA
Ingrediente pentru aluatul de paine: 1 Kg faina, 20 g drojdie, 10 g zahar, 15 g sare, 50 mL sare
.
Mod de preparare: Inainte de folosire faina se va cerne. Intr-un castron se va prepara in prealabil plamadeala, pentru activarea drojdiei, din 100 g faina, drojdia si zaharul inmuiate cu apa calduta, pana la consistenta unei smantani. Drojdia nu se va opari deoarece isi pierde calitatile. Plamadeala se lasa sa creasca la caldura. Dupa ce a crescut se framanta faina cu uleiul, sare si plamadeala. Se foloseste apa in asa fel incat aluatul sa fie potrivit de tare. Se lasa sa creasca la caldura. 
Ingrediente placinta: ½ Kg aluat de paine, 200 g zahar,200 g nuci, 200 g margarina, 50 mL ulei.
Mod de preparare: Se imparte aluatul in patru. Din fiecare sfert de aluat se face o foaie de placinta de forma aproximativ dreptunghiulara ceva mai groasa ca pentru strudel, scrie kfetele.ro. Se unge cu margarina topita, se presara zahar si nuca data prin masina. Se ruleaza foaia cu atentie pentru a nu se rupe. Se aseaza in tava de la aragaz, unsa cu ulei. Inainte de a aseza in tava placinta se “invarte” ca un strudel. In acest fel foaia se subtie si mai mult. Dupa asezarea in tava, cele 4 bucati se ung cu putin zahar tos. Se coace la foc potrivit 40 minute.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007440 (s)