Chiftelute de dovleac si dovlecel cu sos de ghebe
Gustoase si hranitoare, ideale pentru toti ai casei.
Timp de preparare: rapid.
Numar de portii: 3-4.
Complexitate: usor.
Ingrediente
150 g dovlecel ras
150 g dovleac ras
2 oua
1 catel de usturoi ras
½ lingurita cu cimbru uscat
400 g ghebe
sos de soia
faina, ulei vegetal (sau unt) pentru prajit
sare, piper
Mod de preparare
1. Pune legumele rase intr-un tifon si stoarce-le bine.
2. Pune-le intr-un castron impreuna cu usturoiul, ouale batute, cimbru, sare si piper dupa gust.
3. Formeaza cu palmele chiftelute, trece-le prin faina si prajeste-le in ulei vegetal sau unt incins, scrie ecuisine.ro.
4. Scoate-le pe un servet de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.
5.Pentru sosul de ghebe, pune-le intr-o lingura cu unt incins si lasa-le sa scada in sucul propriu. Daca mai este necesar, toarna treptat apa.
5. La final, picura 1-2 linguri cu sos de soia si serveste sosul cu chiftele de dovleac si dovlecel.
Comentarii (0)