News Flash:

Reteta zilei: cel mai delicios pandispan

18 Iunie 2014
2204 Vizualizari | 0 Comentarii
Pandispan cu nuca si mere
Ingrediente

Aluat: 2 oua
60 g nuca macinata
60 g zahar
60 g faina
1 plim zahar vanilat
1/2 lingurita praf de copt
1 praf de sare
Umplutura: 5-6 mere (eu am pus 3 mere si 2 nectarine)
zeama de la o jumatate de lamaie
15 jumatati de miez de nuca
Pentru ornat: 2-3 linguri dulceata de caise
1/2 lingurita scortisoara
zahar pudra
Mod de preparare
Mai intai pregatim mere. Se spala, se curata, se taie pe jumatate, se scoate cu grija cotorul si apoi se cresteaza pe partile rotunjite. La fel se procedeaza si cu nectarinele sau piersicile, in caz ca vreti sa le combinati. Se aseaza pe o farfurie si se stropesc cu zeama de lamaie. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare si se bat cu mixerul pana cand se obtine o crema deschisa la culoare, aproape alba si foarte pufoasa. Faina se amesteca cu nuca macinata si praful de copt si se toarna in ploaie peste crema de oua, amestecand incet cu o lingura de lemn. Se pregateste o forma cu pereti detasabili, cu diametrul de 24 cm, se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se incinge cuptorul, la foc mediu spre mic. Se toarna pandispanul in forma si se niveleaza cu lingura, apoi se aseaza deasupra merele (alternand cu nectarine) cu partea scobita in jos. Jumatatile de nuca se infig in spatiile dintre mere. Se pune forma in cuptor, cam 20 de minute, pana se rumeneste putin deasupra. Se verifica cu scobitoarea. Intre timp se amesteca dulceata de caise cu scortisoara si se unge prajitura fierbinte, cu ajutorul unei pensule. Se lasa la racit in forma si apoi se pudreaza cu zahar.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006059 (s)