News Flash:

Reteta zilei: o prajitura delicioasa cu ciocolata si migdale

17 Iunie 2014
2189 Vizualizari | 0 Comentarii
O prajitura deosebita cu migdale, cu gust fin de ciocolata si un aspect pe masura.
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 8-10.
Complexitate: usor.
Ingrediente
250 ml smantana dulce
125 ml ciocolata cu lapte
125 g ciocolata neagra
Pentru blat:
300 g ciocolata neagra
250 g unt
5 oua
50 g zahar
60 g faina de migdale
120 g faina
1 1/2 lingurite cu praf de copt
1/2 lingurita cu sare
Mod de preparare 
1. Pentru blat, incalzeste pe baie de aburi ciocolata rupta in bucati si apoi incorporeaza untul moale.
2. Separat, freaca ouale cu zaharul pana ce devin spumoase. Incorporeaza fainurile, ciocolata topita si un praf de sare.
3. Toarna in tava sub forma de floare, unsa cu putina grasime. Coace 40-45 de minute. Lasa prajitura sa se racoreasca si scoate-o pe un gratar.
4. Incalzeste smantana dulce. Topeste separat ciocolatele (neagra si cu lapte), apoi amestec-o pe fiecare cu cate jumatate din cantitatea de smantana.
5. Cu o pensula de bucatarie, imbraca fiecare petala in amestec de ciocolata racorita (una neagra, urmatoarea cu lapte). Da prajitura cu migdale la rece pentru cateva ore. Ecuisine.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005986 (s)