Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii - o reteta simpla dar gustoasa, mostenita de la bunica mea. Sucul de rosii ofera un colorit aparte aluatului.
Ingrediente:
pentru aluat -10 linguri de ulei
10 linguri de zahar
10 linguri suc de rosii
1 plic de amoniac stins cu otet
500 g faina
pentru compozitie - 5 mere
zahar dupa gust
1 lingurita scortisoara
1 lingurita ulei
Instructiuni:
Pregatirea aluatului: amestecam ingredinetele si framantam aluatul pana se incorporeaza toata faina. Aluatul obtinut se imparte in patru parti, se intind pe dosul tavii tapetate cu faina si se coc aproximativ 10 minute. Pregatirea compozitiei: Dam merele pe razatoare si le calim impreuna cu zaharul, lingurita de ulei si scortisoara. Compozitia de mere se repartizeaza uniform intre foi. Prajitura se tine la rece, pana a doua zi, cand se inmoaie indeajuns si poate fi taiata.
Comentarii (0)