News Flash:

Resitenii au avut ocazia sa-si verifice gratuit tensiunea arteriala, glicemia si sa faca un control dermatologic

30 Iulie 2017
1441 Vizualizari | 0 Comentarii
diabet
Resitenii au avut ocazia, sambata, sa isi verifice, gratuit, tensiunea arteriala, glicemia, dar si sa-si faca un control dermatologic, cu ocazia unei actiuni umanitare organizate de Asociatia 'Din inima, pentru inima'. 
'Pentru ca este vara si pentru ca ne expunem, uneori, in mod exagerat, ne-am gandit, ca asociatie umanitara, sa facem un gest caritabil si sa dam o mana de ajutor celor cu probleme, de data aceasta sa testam alunitele. Din pacate, in ultimii ani, incidenta cancerului de piele a crescut si pentru ca pacientii se prezinta prea tarziu la medic. Este mai bine sa prevenim, fapt pentru care, am adus, de la Timisoara, un tanar medic specialist, doctorand in dermatologie pentru verificarea cu dermatoscopul a alunitelor, a petelor pigmentare', a declarat Tudorita Nicula, presedintele asociatiei. 
Cei care au fost controlati au primit si creme de protectie impotriva soarelui, dar si sfaturi in ceea ce priveste alimentatia. 
'Pielea noastra este foarte importanta, un scut care ne protejeaza organele interne si e foarte important sa o pastram sanatoasa. Din pacate, de foarte multe ori, o expunem exagerat la soare. Ar trebui, totodata, sa ne protejam la soare, sa mancam sanatos, sa mancam nuci, alune, fructe, legume, alimente bogate in minerale, vitamine si antioxidanti, care ne protejeaza in general de cancer, nu doar de cancerul cutanat', a explicat medicul specialist dermatolog Ancuta Proca. 
Pe parcursul intregii zile, membrii asociatiei asigura si verificarea tensiunii arteriale si a glicemiei. AGERPRES/
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1382 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005942 (s)