News Flash:

REPLICI dure in Parlament: Legea defaimarii, retrimisa la comisie

24 Februarie 2016
932 Vizualizari | 0 Comentarii
Liviu Dragnea0
Deputatii au aprobat, miercuri, retrimiterea legii defaimarii la comisie pentru trei saptamani cu 154 de voturi „pentru”, 6 „impotriva”, nicio abtinere, 56 de deputati prezenti refuzand sa voteze.
Liderul deputatilor PSD, Florin Paslaru, a solicitat, miercuri, in deschiderea sedintei de vot final a Plenului Camerei Deputatilor, retrimiterea la comisie pentru trei saptamani a legii defaimarii, solicitare criticata de deputatul PNL Eugen Nicolaescu.
El a sustinut ca solicitarea liderului PSD este ilegala si a precizat ca pe ordinea de zi nu poate fi decat un singur punct, solicitarea de aresatare formulata de DNA pentru deputatul Partidei Romilor, Nicolae Paun.
''Nu puteti sa acceptati retrimiterea la comisie a unui proiect de lege care a fost deja votat. In consecinta, domnule presedinte (Valeriu Zgonea, n.r.), dumneavoatra incalcati astazi nu numai Regulamentul, ci si Constitutia. Nu aveti dreptul sa faceti acest exercitiu ilegal'', a acuzat Eugen Nicolaescu.
Presedintele de sedinta, Valeriu Zgonea, a convocat liderii grupurilor parlamentare pentru a se pune de acord cu privire la prevederile Regulamentului.
In urma consultarilor cu liderii grupurilor parlamentare, Valeriu Zgonea a sustinut ca solicitarea de retrimitere este regulamentara.
''Cererea de retrimitere este regulamentara. Nu avem nicio prevedere care sa interzica. Daca nimic nu interzice, permitem. Deschidem o alta cutie a Pandorei'', a explicat social-democratul, afirmand se asteapta modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor in perioada urmatoare.
In urma supunerii la vot a solicitarii facute de Florin Paslaru, deputatii au votat retrimiterea la comisie a Legii tolerantei cu 154 de voturi ''pentru'', 6 ''impotriva'' si nicio abtinere. 56 de deputati prezenti au refuzat sa voteze.
Deputatul PNL Mihaita Calimente a contestat procedura de vot.
''La votul exprimat mai inainte nu mi-am exprimat votul in niciuna dintre manierele pe care dumneavoastra mi le-ati cerut. Am fost prezent in sala. Cum ma treceti? Unde apar? La asta va duce ce ati facut dumneavoatra, bataie de joc la adresa Parlamentului'', a spus Calimente.
Liberalul Cezar Preda a conchis de la tribuna ca deputatii ''s-au invartit pana au ajuns in acelasi loc''.
''Ne-am invartit pana unde am ajuns in acelasi loc. Toata aceasta poveste a inceput pe o acuza facuta ca din 315 prezenti in sala, nu si-au exprimat votul in toate ipostazele decat 285 si de aici ati acuzat ca ce s-a intamplat cu diferenta de voturi care apar ca erau in sala si nu s-au exprimat. Si acum apar. Este exact acelasi lucru. (...) Prea multe smecherii din astea. Incetati, dom'le! Aici nu este Consiliu Judetean sau primarie, este Parlamentul Romaniei'', a declarat Cezar Preda.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1682 (s) | 22 queries | Mysql time :0.079435 (s)