News Flash:

Reguli de slabire pe care nu e bine sa le urmezi

4 Iunie 2017
980 Vizualizari | 0 Comentarii
reuli
Potrivit nutritionistilor, nu toate sfaturile de dieta functioneaza. Mai mult de atat, multe dintre ele nu fac decat sa deregleze metabolismul si sa-l saraceasca de nutrienti. Iata mai jos 4 sfaturi pe care sa nu le aplici la dieta ta:

1. Alege meniuri care contin doar alimente cu putine calorii 
Alimentele cu putine calorii (legumele, fructele, iaurturile fara grasimi) sunt pline de vitamine si minerale, insa insuficiente pentru cerintele organismului tau. Ca sa slabesti sanatos trebuie sa bifezi toate grupele alimentare. Un meniu echilibrat trebuie sa contina, pe langa fructe si legume, proteine (peste, carne slaba de pasare, fasole, linte, naut, oua, nuci, seminte), produse lactate, cereale integrale si grasimi sanatoase (ulei de masline, avocado, peste). 

2. Numara caloriile in fiecare zi si tine un jurnal 
Ce poate fi mai plictisitor decat sa tii un jurnal in care notezi cu sfintenie tot ce mananci? Numaratul caloriilor o sa te transforme intr-o persoana obsedata de slabit, stresata de anumite alimente si, mai ales, plictisitoare pentru cei din jur. Ca sa slabesti, incearca sa eviti painea, cartofii prajiti, maioneza, carnea tocata, pastele, pizza si dulciurile, mananca moderat si alege pentru meniul tau zilnic alimente cat mai naturale. 

3. Fa exercitii cardio in fiecare zi 
Intr-adevar, exercitiile cardio ard cele mai multe calorii, insa nu e chiar sanatos sa le faci in fiecare zi. Exercitiile care presupun efort intens, realizate prea des, nu numai ca te vor slei de energie, insa, in timp, pot produce probleme cu articulatiile. Specialistii in fitness recomanda exercitiile cardio de 2-3 ori pe saptamana, iar in restul zilelor, exercitii de intensitate moderata, de tip yoga sau Pilates. 


4. Sari peste cina 
Nu este o idee foarte buna sa te culci cu stomacul gol si sa visezi toata noaptea mancare. Pentru a-ti mentine greutatea sau pentru a slabi este recomandat ca ultima masa a zilei sa fie luata cu 2-3 ore inainte de culcare. De asemenea, daca ti se face foame, incearca sa o potolesti cumva cu niste fructe, un iaurt cu cereale sau niste migdale, si sa nu te culci cu stomacul gol.

nutritionistilor deregleze metabolismul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006479 (s)