Ministerul Sănătății a transmis sâmbătă o serie de recomandări pentru populație, în contextul inundațiilor din țară.
Pentru siguranță, apa din rețea poate fi consumată fiartă și răcită – lăsați apa să se răcească natural, fără a adăuga gheață;
Dacă fierberea apei nu este posibilă, dezinfecția chimică este o alternativă eficientă pentru eliminarea bacteriilor și majorității virusurilor. Se folosesc produse pe bază de clor pentru această procedură;
În zonele rurale, unde apa nu este considerată potabilă, consumați doar apă îmbuteliată sau apă potabilă furnizată de autoritățile publice;
Evitați contaminarea apei în timpul depozitării;
Folosiți apa de calitate inferioară celei potabile doar pentru curățenie, spălarea rufelor și igienă, în combinație cu detergenți.
Spălați-vă frecvent mâinile și ustensilele de bucătărie;
Folosiți apă clorinată pentru prepararea alimentelor și curățarea ustensilelor;
Pregătiți laptele și hrana pentru bebeluși doar cu apă sigură din punct de vedere microbiologic;
Separați alimentele neprocesate de cele gătite;
Gătiți alimentele la temperaturi adecvate;
Păstrați alimentele refrigerate dacă nu sunt consumate imediat după preparare;
Depozitați alimentele în recipiente închise.
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1348 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006968 (s)
Comentarii (0)