News Flash:

Reactia Statelor Unite ale Americii la situatia din Romania: "Credibilitatea tarii pentru investitii straine este in joc"

3 Februarie 2017
937 Vizualizari | 0 Comentarii
departament de stat
Mark Toners, purtator de cuvant al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, a declarat ca OUG emisa de Guvernul roman pune in pericol credibilitatea internationala a Romaniei pentru investitiile straine, informeaza Associated Press.
”SUA este profund ingrijorata in privinta recentelor masuri ale Guvernului Romaniei care submineaza statul de drept si slabesc responsabilitatea fata de infractiuni financiare si de coruptie”, a afirmat Mark Toner.
Chiar si unii social democrati proeminenti din Romania au criticat acest decret.
Prim-vicepresedintele Comisiei Europene (CE), Frans Timmermans, a catalogat, in cadrul dezbaterii din Parlamentul European, ordonanta de urgenta si problemele de legislatie ca fiind elemente negative in lupta impotriva coruptiei, un pas inapoi in evolutia tarii din ultimii 10 ani.
Anterior, Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker si prim-vicepresedintele Frans Timmermans au avertizat Guvernul Romaniei sa nu submineze lupta impotriva coruptiei. Comisia Europeana a atras atentia asupra posibilelor regrese si va examina ordonantele de urgenta privind Codul penal si gratierea.
Miercuri, ambasadele din Germania, Statele Unite, Canada, Franta, Olanda si Belgia au emis o declaratie comuna prin care condamna noile masuri ce ”submineaza progresul statului de drept si lupta impotriva coruptiei din ultimii zece ani. Ambasadele au comunicat ca Guvernul ar trebui sa ”abroge acest curs inutil”.

mark toners
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1297 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005054 (s)