News Flash:

Reactia incredibila a lui Ciolos la adresa lui Marian Dragulescu

30 Decembrie 2015
1519 Vizualizari | 0 Comentarii
dacian ciolos2
Purtatorul de cuvant al premierului Dacian Ciolos i-a raspuns, la DolceSport, lui Marian Dragulescu, dupa ce gimnastul a spus ca va protesta in fata Guvernului pentru ca si ceilalti sportivi romani medaliati in 2015 sa primeasca mai multi bani, precum nationala de handbal feminin a Romaniei. "Nu va exista nicio majorare, este regretabila atitudinea lui Marian Dragulescu", a spus Dan Suciu, purtatorul de cuvant al primului ministru.

Despre banii dati in plus nationalei de handbal feminin
"A fost un simplu gest de normalitate, am premiat un sport de echipa, in Romania sufera sporturile de echipa. La individual, acei medaliati iau premii si de la cluburi, la handbal nu este asa. Este regretabila atitudinea asta revendicativa a domnului Dragulescu, pe care il respectam, dar discursul sau a degenerat" - Dacian Ciolos, via purtatorul de cuvant Dan Suciu.

Nu va avea loc o suplimentare pentru ceilalti sportivi
"Nu vom reveni si nu va exista o alta majorare sau alta premiere, este un subiect inchis, tehnic nu se poate realiza. Mi se pare o lipsa de solidaritate deplasata din partea domnului Dragulescu , eu pot sa va asigur ca pe viitor vom cauta solutii pentru marirea premiilor, dar nu vom reveni asupra celor deja acordate", a mai declarat Dan Suciu in exclusivitate pentru Dolce Sport.

Guvernul Ciolos a premiat, saptamana trecuta, jucatoarele nationalei de handbal cu cate 60.000 de lei pentru medalia de bronz cucerita la Campionatul Mondial din Danemarca, fata de 14.800 de lei cat prevede legea pentru o medalie de bronz mondiala, suma putand fi dublata, tot conform normelor legale in vigoare. Premiul acordat fiecarei handbaliste a fost suplimentat insa printr-o decizie a Executivului.

Masura luata de Guvern a fost "amendata" de mai multi sportivi din ramuri individuale, care au cucerit medalii mondiale in 2015 si care au fost premiati cu sume mai mici.

Sportivii care au cucerit medalii mondiale in 2015 si s-au alaturat demersului luiMarian Dragulescu sunt Corina Caprioriu si Andreea Chitu (judo, medalii de argint), Larisa Iordache (gimnastica, bronz), Tiberiu Dolniceanu (scrima, bronz) si componentele echipei feminine de spada - Ana Maria BranzaSimona Pop,Simona Gherman si Loredana Dinu (argint).

Potrivit normativelor legale in vigoare, medaliile obtinute la Campionate Mondiale sunt recompensate cu 27.800 lei (medalie de aur), 18.500 lei (argint) si 14.800 (bronz), cu mentiunea ca premiile pot fi dublate, tot conform legislatiei.

guvernul ciolos marian dragulescu corina caprioriu andreea chitu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1356 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006053 (s)