News Flash:

Raport al Inspectiei Sanitare la Spitalul Sf. Maria: Infectii nosocomiale cu 50% mai multe fata de 2015

25 Noiembrie 2016
1050 Vizualizari | 0 Comentarii
salon spital
Inspectia Sanitara de Stat a finalizat controlul la Spitalul Sf. Maria din Bucuresti, raportul indicand o crestere a infectiilor nosocomiale cu 50% fata de anul trecut, lipsa unui medic infectionist si a unui laborator de analize medicale, printre alte nereguli.
"Conform punctului 2 din Anexa 2 a Ordinului 860/2013 privind acreditarea centrelor de transplant, pentru ca o unitate medicala sa fie acreditata pentru transplantul de organe, infrastructura de transplant trebuie sa aiba “unitate specializata de laborator, acreditata pentru activitatea de transplant, cu personal care sa asigure disponibilitatea laboratorului 24 ore din 24.” In cazul Spitalului Sf. Maria inspectorii au constatat ca, desi in structura organizatorica a spitalului este un laborator de analize medicale, acesta nu exista in realitate. Serviciile sunt externalizate catre o firma privata (Centrul Medical MED-AS) si alte patru unitati sanitare publice (Institutul de Hematologie, Spitalul Fundeni, Spitalul Matei Bals si Centrul de Transfuzii Bucuresti)", potrivit unei informari a Ministerului Sanatatii, remisa vineri dimineata MEDIAFAX.
In ceea ce priveste respectarea conditiilor igienico-sanitare, inspectorii au constat ca blocul operator al spitalului dispune doar partial de circuite corespunzatoare, iar punctele pentru igiena mainilor din unitatea medicala sunt insuficiente.
"Mai mult, inspectorii au mai constat ca aceleasi ascensoare si cai de acces sunt folosite pentru toate activitatile: personal, pacienti, lenjerie curata, lenjerie murdara, alimente, deseuri. In plus, liftul de mare capacitate cu care sunt transportati pacientii din sala de operatii in sectia de anestezie si terapie intesiva este folosit si pentru transportul lenjeriei murdare. In privinta sterilizarii, inspectorii au constatat ca nu exista nicio statie centrala de sterilizare, iar spatiile existente pentru aceasta activtate nu au nici ele circuite corespunzatoare. La momentul controlului, din structura spitalului lipseste medicul infectionist", potrivit sursei citate. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1110 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004703 (s)