News Flash:

Raluca Pruna: "Reinvestirea Laurei Codruta Kovesi la DNA, o mare realizare a mandatului"

15 Decembrie 2016
1279 Vizualizari | 0 Comentarii
raluca pruna
Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, joi, ca trece reinvestirea Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA ca o mare realizare a mandatului sau, chiar daca aceasta nu i se datoreaza, la capitolul regrete clasand situatia din penitenciare.
"Pentru ca azi am fost la ultima sedinta de plen a acestui Consiliu Superior al Magistraturii si pentru ca tot anul acesta am discutat impreuna cu Consiliul pe un proiect de modificari ale pachetului de legi ale justitiei, regretul meu cel mare este ca nu am putut trece acest pachet, insa cred ca intr-un fel este bine ca noul guvern va avea oportunitatea sa si-l insuseasca si sa discute cu noul Consiliu Superior al Magistraturii. Daca se poate sa nu se discute foarte mult, ci doar cu privire la acele chestiuni care sunt sensibile si sa se trimita acest proiect in Parlament ar fi foarte bine pentru ca sistemul judiciar are nevoie la 12 ani de un pachet revizuit. Acesta este marele meu regret. Un regret poate la fel de mare este ca timpul, din pacate, a fost prea scurt pentru a putea face cu adevarat ceva in sistemul penitenciar. Ceva ce detinutul sa simta. Am inceput sa facem niste lucruri, am spus public ceea ce mai trebuie facut, insa nu am avut timp in cursul acestui an si imi pare foarte rau", a declarat ministrul Justitiei.
Intrebata daca trece si nominalizarea Laurei Codruta Kovesi la regrete, Raluca Pruna a precizat: "Trec reinvestirea doamnei Kovesi, care, reamintesc pentru cei nu stiu, a avut doua mandate de procuror general in aceasta tara si un mandat de procuror sef la DNA in momentul in care eu mi-am preluat mandatul, trec reinvestirea doamnei procuror sef Kovesi ca pe o mare realizare care nu mi se datoreaza, se datoreaza rezultatelor exceptionale ale DNA. Nu ma joc cu cuvintele. Romania este recunoscuta de partenerii sai strategici, in Uniunea si in afara Uniunii, ca fiind un model de buna practica pentru combaterea coruptiei. Cred ca noi toti trebuie sa dam Cezarului ce e al Cezarului. DNA isi face foarte bine treaba, e o mare realizare la care nu am eu niciun merit. Eu doar am venit aici sa constat si va asigur ca nimeni nu ar fi putut face altfel, chiar daca ar fi vrut".
In ceea ce priveste rezultatul alegerilor, ministrul Justitiei a declarat ca "partidele au facut foarte bine, acelea care au facut acest lucru, ca au incercat sa mai curete putin listele".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006876 (s)