News Flash:

Raluca Pruna, Ministrul Justitiei: Statul sa actioneze daca materialul Sky News nu este real

12 August 2016
999 Vizualizari | 0 Comentarii
raluca pruna
Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, vineri, la Palatul Victoria, intrebata fiind daca statul roman ar trebui sa actioneze in instanta echipa de jurnalisti Sky News, ca statul roman este obligat sa actioneze, in masura in care cele prezentate nu corespund realitatii.
"In masura in care cele prezentate nu corespund realitatii, statul roman este obligat sa actioneze. In acest sens s-au si facut niste prime demersuri", a declarat Raluca Pruna in cadrul unei conferinte privind lansarea noii strategii anticoruptie 2016 - 2020.
Intrebata fiind daca actiunile jurnalistilor de la Sky News ar trebui sa fie incadrate la probleme privind siguranta nationala, Raluca Pruna a precizat ca judecatorul va fi cel care va decide in acest caz.
"Nu este treaba noastra sa raspundem la aceasta intrebare. Daca se va ajunge acolo, probabil ca un judecator trebuie sa spuna asta. Nu am raspunsul. Nu vreau sa speculez", a precizat Raluca Pruna.
Procurorii DIICOT anuntau joi seara ca ii vor cita pe jurnalistii Sky News pentru audieri, prin intermediul unor comisii rogatorii, pentru a se stabili in ce conditii a fost realizat materialul privind presupusii traficanti de arme din Romania, reportaj despre care anchetatorii sustin ca este o inscenare.
Pantics Levente, Pantics Csaba Atilla si Szanto Aurelian, cel care ar fi intermediat legatura jurnalistilor cu persoanele care apar in inregistare, au fost retinuti joi seara de DIICOT si dusi in arestul Politiei Capitalei, vineri urmand sa fie dusi la instanta cu propunerea de arestare preventiva.

palatul victoria sky news
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005923 (s)