News Flash:

BREAKING NEWS! Bogdan Olteanu, ARESTAT PREVENTIV!

12 August 2016
716 Vizualizari | 0 Comentarii
bogdan olteanu2
Fostul viceguvernator al Bancii Nationale Romaniei(BNR) a fost arestat preventiv. Procurorii au emis un mandat de arestare preventiva pentru 16 zile. 
Va amintim ca, Bogdan Olteanu este acuzat ca, in perioada iulie - noiembrie 2008, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu suma de un milion de euro si sprijin electoral in schimbul numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.  Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii. 

Procurorii sustin ca suma de un milion de euro a fost transferata dintr-un cont din Cipru in contul din Bulgaria al unei societati inregistrate in SUA si apoi retrasa in numerar in trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vintu, banii i-au fost remisi lui Olteanu la biroul unde acesta isi desfasura activitatea, in sediul PNL.  De asemenea, procurorii arata ca, in toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmarind obtinerea unui mandat de deputat.  In acest context, din dispozitia lui Vintu, Olteanu a beneficiat de consultanta politica pentru campania electorala fara sa achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.

viceguvernator bancii nationale romaniei bnr procurorii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1458 (s) | 33 queries | Mysql time :0.027594 (s)