News Flash:

RAIDURI la Istanbul si bombardamente in Siria, efectuate de autoritatile turce impotriva gruparii Stat Islamic

24 Iulie 2015
1146 Vizualizari | 0 Comentarii
bombardament siria
Autoritatile turce au bombardat vineri dimineata obiective ale gruparii Stat Islamic in Siria si au efectuat raiduri impotriva militantilor organizatiei extremiste in peste 100 de locuri din Istanbul.
Potrivit unui comunicat emis de biroul premierului Ahmet Davutoglu, avioane de vanatoare F-16 au bombardat trei obiective ale gruparii Stat Islamic in Siria, relateaza BBC News Online.
Decizia privind lansarea raidurilor aeriene a fost luata in cadrul unei reuniuni de securitate, in urma unor confruntari inregistrate joi la frontiera turco-siriana.
Turcia va lua "toate masurile necesare" pentru a asigura securitatea nationala, a precizat biroul premierului.
Televiziunea oficiala turca a mentionat ca avioanele de vanatoare ale Turciei au atacat orasul de frontiera Havar, dar nu au patruns in spatiul aerian sirian.
Politia turca a efectuat de asemenea, vineri dimineata, mai multe raiduri in vederea arestarii unor presupusi militanti ai gruparii Stat Islamic, in peste 100 de locuri din Istanbul.
Raidurile au avut loc in 26 de cartiere ale orasului, cu participarea a 5.000 de politisti. Membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au fost de asemenea arestati.
In plus, Turcia va permite Statelor Unite sa efectueze raiduri aeriene impotriva gruparii Stat Islamic de la baza aeriana Incirlik, situata la frontiera cu Siria, potrivit unor oficiali americani. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006231 (s)