News Flash:

Promisiunile primarului Robu. Nu vom mai avea inundatii in pasaje

31 August 2016
1013 Vizualizari | 0 Comentarii
pasaj inundat
Nicolae Robu promite ca asa cum Michelangelo nu se inunda la ploi, nu se vor inunda nici pasajele Jiul si Popa Sapca. Apa de ploaie se va duce direct in Bega, nu in sistemul de canalizare.
„Fundatia este definitiva, nivelul este mai jos decat era pana acum, pentru ca asa se impunea, pentru ca erau probleme datorita inaltimii necorespunzatoare a acelui pasaj. Sigur ca, fiind mai jos, apar probleme cu evacuarea apei. Sa fim linistiti, solutia pe care o vom adopta pentru evacuarea apei pluviale va da satisfactie deplina, asa cum a dat si solutia de la Michelangelo, care va fi replicata la Jiul. Astfel spus, nu va mai fi preluata apa de catre canalizarea orasului, care este mai sus decat cota cea mai joasa a pasajului. Prin urmare, nu numai ca nu poate prelua apa pluviala, ci se ajunge ca prin sistemul de canalizare sa se deverseze apa. Apa va fi evacuata direct in Bega, printr-un sistem separat de canalizare al orasului, dar dupa ce ea este filtrata si epurata la parametri de mediu corespunzator. Nu o sa mai avem probleme, asa cum nu mai avem probleme la Michelangelo. O solutie similara va fi si la Popa Sapca”, a explicat primarul Timisoarei.
Pasajul Jiul ar trebui sa stea in santier vreme de 14 luni, dar dupa amenajarea provizorie a carosabilului soferii pot trece pe cate o banda de circulatie pe sub calea ferata, scrie tion.ro.
Dupa finalizarea lucrarilor, pasajul va avea cinci benzi de circulatie, iar strada Jiul patru benzi. Largirea acestuia nu inseamna doar lucrari pe sub trecerea de cale ferata, ci si reorganizarea intersectiei. Vor fi amenajari stradale si pe Bd. Republicii, se va pastra geometria, iar sensurile de circulatie vor fi separate prin realizarea unor insule. Pentru mijloacele de transport in comun vor fi amenajate alveole, iar intersectia cu rampa pasajului se va realiza cu cinci benzi si insula directionala centrala. Pe ambele parti vor fi amenajate piste pentru biciclisti si trotuare.
Licitatia pentru largirea pasajului a fost lansata la inceputul lunii septembrie a anului trecut. Valoarea estimata a contractului era de 28 de milioane de lei, fara TVA, adica peste 7,6 milioane de euro, insa firma Porr Construct s-a angajat, la licitatie, ca efectueaza lucrarile cu 4,7 milioane de euro, cu tot cu TVA, adica 17.693.552 de lei, fara TVA, din care 1,57 milioane de lei fara TVA reprezinta lucrari diverse si neprevazute. Durata de executie este de 14 luni, conform contractului.

nicolae robu michelangelo
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004866 (s)