News Flash:

Proiectul "Michelangelo 2" costa 40 de milioane de lei

15 Decembrie 2013
1263 Vizualizari | 0 Comentarii
 În conturile Primăriei Timişoara a intrat prima tranşă de 18 milioane de lei din cei peste 65 de milioane de lei pe care-i are de recuperat în cadrul proiectului de modernizare şi construire a complexului rutier Michelangelo, primarul Nicolae Robu anunţând că prin aceşti bani va fi demarat un nou proiect major de infrastructură, Michelangelo 2.

'Avem deja în cont cei 18 milioane de lei, care ni s-au întors pentru Podul Michelangelo. Aşa putem spune că am absorbit fonduri europene, în adevăratul sens al cuvântului', a declarat presei, joi, primarul Nicolae Robu.

Municipalitatea timişoreană intenţionează să demareze un nou proiect major de infrastructură, Michelangelo 2, în valoare de 40 de milioane de lei, o parte din finanţare urmând să fie asigurată din banii rămaşi de la alte proiecte pe care primăria le-a realizat. 

Michelangelo 2 prevede lucrări de asfaltare completă a străzii Cluj şi de lărgire la trei benzi a unor străzi adiacente, care, alături de construirea a două pasarele pietonale, vor contribui la fluidizarea traficului în zonă. 'Vrem să introducem spre finanţare proiectul Michelangelo 2, din economiile făcute, pentru că la toate proiectele pe care le-am demarat până acum valoarea de execuţie a lucrărilor este sensibil mai mică decât cea prevăzută iniţial', a spus edilul-şef.

Robu a menţionat că a solicitat autorităţilor judeţene să aibă în vedere finanţarea unor proiecte suplimentare de către municipalitatea timişoreană sau, dacă alte unităţi administrativ-teritoriale nu-şi cheltuie banii pe proiecte din Programul Operaţional Regional (POR), aceştia să fie redirecţionaţi spre Primăria Timişoarei.

'Am solicitat să fie redirecţionaţi astfel de bani către Primăria Municipiului Timişoara, pentru că noi suntem capabili să absorbim sumele şi să-i cheltuim în investiţii rentabile', a mai afirmat edilul. AGERPRES

michelangelo 2
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005410 (s)