News Flash:

Proiect: Linia de tramvai din fata Catedralei Mitropolitane ar putea fi deviata

2 Octombrie 2013
1394 Vizualizari | 0 Comentarii

Zona în care se afla fosta cetate istorica a Timisoarei ar putea deveni una pietonala, daca proiectul prin care ar urma sa fie deviata linia de tramvai din fata Catedralei Mitropolitane va primi finantare europeana în noul ciclu financiar 2014-2020, a declarat marti, în cadrul unei conferinte de presa, primarul Nicolae Robu.

In proiectia sa, edilul-sef vede modificarea traseului liniilor de tramvai, astfel încat acestea sa permita realizarea unei legaturi mai rapide între Gara de Nord si Spitalul de Copii, direct de la punctul feroviar, urmand ca si Podul Traian, care face legatura între Catedrala Mitropolitana si Piata Maria, sa fie mai bine protejat, eventual, transformat în 'scena' pentru viitoarele spectacole de lumini ce vor avea loc pe Bega, în zona respectiva.

'O linie de tramvai între Gara de Nord si Spitalul de Copii ar însemna o scurtare considerabila a traseului în spatiu si în timp, astfel ca si consumul de energie electrica va fi mult mai mic.(...). Proiectul ar fi finantat din fonduri europene, pentru ca ar fi eligibil pe programele europene din viitorul exercitiu bugetar', a subliniat Robu.

El a precizat ca o data cu aceasta investitie majora, s-ar putea achizitiona si tramvaie noi.

'Mi-am propus sa înfrumusetez orasul si sa-i aduc îmbunatatiri cat de mult pot, cu bani europeni', a conchis edilul. AGERPRES


zona fosta cetate catedralei mitropolitane
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005132 (s)