News Flash:

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani in toate regiunile tarii

25 Aprilie 2016
1879 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme rece si ploi
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat informatii referitoare la estimarea valorilor termice si a precipitatiilor pentru perioada 15 aprilie - 8 mai. In Moldova, dupa doua zile reci pentru aceasta perioada, cu o medie a temperaturilor maxime de 11-12 grade, urmeaza a se inregistra valori termice normale, astfel incat media maximelor va creste semnificativ, incadrandu-se, intre 27 aprilie si 8 mai, intervalului 17-20 de grade. Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de crestere, de la medii in jurul a 2 grade pe 27 aprilie, cand vor fi conditii de bruma, la minime ce se vor incadra pana pe 8 mai, in medie, intre 5 si 8 grade. In intervalul 1-3 mai va ploua pe arii extinse si local cantitatile de apa pot fi mai insemnate, iar ploi in general slabe se pot semnala zilnic, pe parcursul celor doua saptamani.


Banat - In primele trei zile temperaturile diurne vor creste treptat, pana la o medie a maximelor de 19 grade. Apoi, pana la sfarsitul celor doua saptamani, aceasta medie va oscila usor intre 18 si 21 de grade, mentinandu-se apropiata de norma regionala climatologica a sfarsitului de aprilie si inceputului de mai. Dupa noptile mai reci dintre 25 si 27 aprilie, cand izolat vor fi conditii de bruma, incepand cu 28 aprilie regimul termic nocturn nu va suferi modificari semnificative, iar minimele se vor incadra, in medie, intre 6 si 9 grade. Pe parcursul intregului interval de doua saptamani, pe spatii restranse sunt posibile ploi slabe, trecatoare. Exceptie vor face zilele de 25 si 29 aprilie, precum si intervalul 1-3 mai, cand va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ. 


Crisana - In primele trei zile temperaturile diurne vor creste treptat, pana la o medie a maximelor de 19 grade. Apoi, pana la sfarsitul celor doua saptamani, aceasta medie va oscila usor intre 17 si 20 de grade. Noptile vor fi mai reci intre 25 si 27 aprilie, cand izolat vor fi conditii de bruma, iar incepand cu 28 aprilie regimul termic nocturn nu va suferi modificari semnificative, minimele urmand a se incadra, in medie, intre 5 si 8 grade. Pe parcursul intregului interval de doua saptamani, pe spatii restranse sunt posibile ploi in general slabe. Exceptie vor face zilele de 25 si 29 aprilie, precum si intervalul 1-3 mai, cand va ploua pe arii extinse si local cantitatile de apa pot fi mai insemnate.

 

Transilvania - Dupa doua zile reci pentru aceasta perioada, cu o medie a temperaturilor maxime de 9 grade, urmeaza a se inregistra valori termice normale, astfel incat media maximelor va creste semnificativ, iar intre 27 aprilie si 8 mai, se va situa in intervalul 16-19 grade. Tendinta regimului termic mediu nocturn este tot de crestere, de la medii in jurul a 0 grade in primele trei nopti, cand se va semnala bruma, la minime ce se vor incadra pana pe 8 mai, in medie, intre 3 si 7 grade. Pe parcursul intregului interval de doua saptamani, pe spatii restranse sunt posibile ploi slabe, trecatoare. Exceptie vor face zilele de 25 si 29 aprilie, precum si intervalul 1-3 mai, cand va ploua pe arii extinse si izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate. 


Maramures - In primele trei zile temperaturile diurne vor creste treptat, pana la o medie a maximelor de 17 grade. Apoi, pana la sfarsitul celor doua saptamani, aceasta medie va oscila intre 16 si 19 grade si va fi apropiata de norma regionala climatologica a sfarsitului de aprilie si inceputului de mai. Dupa noptile mai reci dintre 25 si 27 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi in jur de 0 grade si izolat se va semnala bruma, incepand cu 28 aprilie regimul termic nocturn nu va suferi modificari semnificative, iar minimele se vor incadra, in medie, intre 4 si 7 grade. Pe parcursul intregului interval de doua saptamani, pe spatii restranse sunt posibile ploi in general slabe. Exceptie vor face zilele de 25 si 29 aprilie, precum si intervalul 1-3 mai, cand va ploua pe arii extinse si local cantitatile de apa pot fi mai insemnate. 


Dobrogea - Racirea vremii va continua pana pe 26 aprilie, cand media maximelor va ajunge la 11 grade. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 17-19 grade. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 27 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de 5 grade, insa ulterior aceasta medie nocturna nu va avea modificari semnificative pana pe 8 mai si se va incadra intre 7 si 11 grade. In intervalele 25-26 aprilie si 1-3 mai va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ, iar ploi in general slabe se pot semnala zilnic, cu precadere pe parcursul celei de-a doua saptamani.


Muntenia - Racirea vremii va continua pana pe 26 aprilie, cand media maximelor va ajunge la 11 grade. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 18-21 de grade. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 27 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de 3 grade si izolat vor fi conditii de bruma, insa ulterior aceasta medie nocturna va avea modificari minore pana pe 8 mai si se va situa intre 5 si 9 grade. Va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ in intervalele 25-26 aprilie si 1-3 mai si posibil pe 29 aprilie, iar ploi in general slabe se pot semnala zilnic, cu precadere pe parcursul celei de-a doua saptamani. 


Oltenia - Dupa doua zile reci pentru aceasta perioada, cu o medie a temperaturilor maxime de 13-14 grade, urmeaza a se inregistra valori termice normale, astfel incat media maximelor va creste semnificativ, incadrandu-se, intre 27 aprilie si 8 mai, intervalului 17-21 de grade. Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de crestere, de la medii in jurul a 2 grade pe 27 aprilie, cand vor fi conditii de bruma, la minime ce se vor incadra pana pe 8 mai, in medie, intre 5 si 9 grade. Va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ in intervalele 25-26 aprilie si 1-2 mai si pe 29 aprilie, iar ploi in general slabe se pot semnala zilnic, cu precadere pe parcursul celei de-a doua saptamani. 


La munte - Media temperaturilor diurne va fi scazuta in primele doua zile, 2- 3 grade, apoi va deveni normala penru aceasta perioada din an si va oscila intre 7 si 11 grade pana pe 8 mai. Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de crestere semnificativa, de la valori predominant negative pana pe 27 aprilie la medii pozitive ale temperaturilor minime, cuprinse intre 1 si 4 grade. Pe 25 - 26 aprilie, 29 aprilie si 1-3 mai va ploua pe arii extinse, moderat cantitativ, iar ploi in general slabe se vor semnala, temporar, cu precadere pe parcursul celei de-a doua saptamani. In primele doua zile, la altitudini mai mari vor predomina ninsorile.

anm precipitatiilor moldova banat crisana transilvania maramures
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1382 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005313 (s)