News Flash:

Procurorii DNA Timis au trimis-o in judecata pe avocata Elena Joldes pentru luare de mita

23 Mai 2014
1470 Vizualizari | 0 Comentarii
Ramona Joldes
O avocata din Baroul Bucuresti a fost trimisa in judecata pentru trafic de influenta, fiind acuzata ca a primit 14.000 de lei de la un client, caruia i-ar fi cerut banii pentru a interveni la judecatori si procurori care aveau in lucru cauze civile si penale ale acestuia.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Timisoara care au trimis-o in judecata pe avocata Ramona Elena Joldes au aratat, in rechizitoriu, ca aceasta a pretins si primit de la o persoana, denuntatoare in cauza, in 19 martie, 7 aprilie si 28 aprilie, sumele de 1.000 de lei, 1.000 de lei si, respectiv, 12.000 de lei.
In schimbul banilor, avocata a promis ca, prin influentele care le are asupra unor judecatori si procurori investiti cu judecarea ori solutionarea cauzelor civile si penale pe care denuntatorul le are pe rolul instantelor de judecata ori ale parchetelor din Timis, va interveni pe langa magistrati, in scopul solutionarii favorabile, arata DNA, intr-un comunicat de presa transmis joi agentiei MEDIAFAX.
In 28 aprilie, Ramona Joldes a fost prinsa cand primea cei 12.000 de lei ceruti.
Potrivit procurorilor, incepand din 2008, denuntatorul din aceasta cauza a formulat mai multe plangeri penale si actiuni civile, care au fost concepute si depuse la momentul respectiv de catre avocata Ramona Joldes. In cursul anului 2009, avocata i-ar fi spus clientului sau ca adversarii din procese castiga litigiile pe motiv ca reprezentantul lor, un alt avocat, i-ar mitui pe magistratii investiti cu solutionarea cauzelor. In acest sens, avocata i-ar fi sugerat clientului sau ca acelasi lucru ar trebui sa-l faca si ei, pentru a se conforma unor asa-zise "bune practici" in justitie.
"Sugestia inculpatei nu a fost urmata la acel moment de o pretindere efectiva si de remiteri ale unor foloase, astfel ca, pana in lunile februarie - martie 2013, nu a mai existat o continuare a acelei prime discutii. Incepand insa cu lunile februarie - martie 2013, inculpata Joldes Ramona Elena a inceput sa-l contacteze telefonic in mod insistent pe denuntator, solicitandu-i sa se intalneasca pentru a discuta despre situatia dosarelor aflate in curs de solutionare la diferite organe judiciare, penale ori civile", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.
In timpul intalnirilor dintre cei doi, sustin procurorii, avocata Ramona Joldes i-ar fi cerut clientului sai diverse sume de bani, sustinand ca ar urma sa le dea procurorilor si judecatorilor investiti cu solutionarea cauzelor. Avocata nu a mentionat, la acel moment, ce sume va da fiecaruia dintre magistratii la care, spunea aceasta, ar fi urmat sa intervina.
Avocata Ramona Joldes ar fi cerut banii pentru solutionarea in interesul clientului sau a doua dosare civile de la Judecatoria Timisoara si a altor doua dosare penale, de la Parchetul Judecatoriei Timisoara si Parchetul Curtii de Apel Timisoara.
"In realitate, toate aceste cauze erau deja solutionate, insa denuntatorul nu a cunoscut aceste aspecte, inculpata pretinzand ca aceste dosare s-ar afla intr-o procedura speciala, fiind «arhivate», insa la dispozitia presedintelui Judecatoriei Timisoara, care putea si dorea reluarea activitatii judiciare in ele. Toate aceste aspecte ii erau prezentate denuntatorului pentru ca acesta sa aiba in continuare convingerea ca este necesar sa beneficieze de serviciile profesionale ale avocatei sale, de a carei loialitate nu s-a indoit niciodata de-a lungul vremii. Aceasta insa i-a ascuns inclusiv faptul ca, incepand din anul 2005, a fost suspendata din profesie", au mai aratat procurorii in rechizitoriu.
In urma insistentei avocatei, denuntatorul a fost de acord sa-i dea o parte din suma ceruta, respectiv 1.000 de lei, in 19 martie, cand acestia s-au intalnit la biroul Ramonei Joldes.
"Cu aceasta ocazie inculpata Joldes Ramona Elena a facut din nou referire la presedintele Judecatoriei Timisoara, de bunavointa caruia ar fi depins solutionarea favorabila pentru denuntator a cauzelor sale. Inca de la inceputul intalnirii, inculpata Joldes Ramona i-a prezentat martorului denuntator o stare de fapt din care rezulta ca dosarele de interes pentru discutie s-ar afla la parchet, dar ca prin demersurile interesate pe care urma a le intreprinde presedintele Judecatoriei Timisoara, de la parchet dosarele ar urma a fi trimise la judecatori, cu care se stabilisera detaliile", a precizat DNA.
Ulterior, in 7 aprilie, avocata l-a contactat telefonic pe clientul sau, solicitandu-i din nou sa se intalneasca, pentru ca, la randul ei, ar trebui sa transmita magistratilor acordul acestuia de a continua solutionarea cauzelor si plata sumelor pretinse de catre aceasta.
"In acest sens, inculpata a precizat ca deja ar fi remis ea, din fondurile ei personale, o suma neprecizata de bani magistratilor atrasi in activitatea infractionala. La finalul discutiei, dupa ce a aflat de la denuntator ca ar fi posibil sa se intalneasca chiar in cursul acelei zile, inculpata a apelat la intelegerea acestuia cu privire la propriile dificultati financiare, insistand a-i fi restituita suma pe care pretindea ca ar fi avansat-o magistratilor in numele si interesul denuntatorului, aratand ca a doua zi acei bani i-ar fi necesari pentru cheltuieli personale urgente", sustin procurorii.
In aceeasi zi, avocata s-a intalnit, la biroul sau, cu denuntatorul, care i-ar fi spus ca are doar suma de 1.000 de lei. Avocata ar fi luat banii si i-ar fi spus clientului sau ca trebuie sa ii dea diferenta in 28 aprilie.
"Imediat ce banii au fost numarati de inculpata, aceasta a descris inca o data, cu multe detalii, mecanismul pe care l-ar fi pus la cale pentru ca magistratii aflati sub puterea de convingere a presedintelui Judecatoriei Timisoara, sa contribuie la solutionarea favorabila a dosarelor, prin propriile acte jurisdictionale", se mai arata in rechizitoriu.
In 28 aprilie, avocata a trimis un mesaj scris la numarul de telefon al clientului sau, in care arata ca acesta ar trebui sa pregateasca 2.700 de euro pentru trei magistrati judecatori si ca, in acest sens, ar dori sa se intalneasca in aceeasi zi. Avocata ii mentiona clientului sau ca s-a bazat pe acordul si pe confirmarea acestuia ca dispune de toti banii.
"Imediat dupa ce inculpata Joldes Ramona Elena s-a intalnit cu denuntatorul, aceasta a tinut sa-l informeze pe cu privire la «progresele» inregistrate, cu referire la magistratii despre care afirma ca ar fi fost deja corupti de ea si carora urma a le remite suma solicitata prin intermediul mesajului text expediat in cursul acelei zile prin telefon", potrivit rechizitoriului.
In continuare, la solicitarea clientului sau, avocata a calculat, la cursul valutar al zilei, care ar fi echivalentul in lei a sumei de 2.700 de euro, in final acesta dandu-i Ramonei Joldes 12.000 de lei.
"Pentru a intari convingerea denuntatorului cu privire la «seriozitatea» in intelegerea infractionala de care ar da dovada presedintele Judecatoriei Timisoara, inculpata Joldes Ramona Elena i-a relatat acestuia ca ar fi fost chestionata de catre judecator cu privire la motivele pentru care persoana interesata nu staruie in solutionarea dosarelor, inculpata insinuand ca ar fi fost chiar apostrofata pentru delasarea de care ar fi dat dovada clientul sau. In realitate, nici aceasta discutie si nici celelalte intelegeri infractionale despre care inculpata Joldes Ramona Elena relata martorului denuntator ca le-ar fi avut cu presedintele Judecatoriei Timisoara ori cu alti magistrati, in legatura cu dosarele civile sau penale initiate de martor, nu au avut loc, toate aceste relatari ale inculpatei avand ca scop mentinerea falsei aparente a influentei si determinarii pe care afirma ca le-ar avea asupra magistratilor, intentia inculpatei fiind de a putea pretinde si primi sume cat mai mari de bani, de-a lungul timpului, de la denuntator", au mai scris procurorii in actul de sesizare a instantei.
Dosarul in care avocata Ramona Joldes este acuzat de trafic de influenta va fi judecat de magistratii Curtii de Apel Timisoara.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0825 (s) | 22 queries | Mysql time :0.020558 (s)