News Flash:

Corlatean: Declaratia lui Viktor Orban privind autonomia maghiarilor din Ucraina este inacceptabila

23 Mai 2014
971 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a calificat drept inacceptabila forma de autonomie teritoriala dorita de premierul Viktor Orban pentru maghiarii din Transcarpatia, regiune a Ucrainei unde traiesc si foarte multi etnici romani.
"Noi nu suntem de acord cu aceasta pozitie (...) Aceste forme de autonomii pe criterii etnice sunt chestiuni inacceptabile (...) pentru ca nu sunt standarde europene acceptate", a precizat, joi, la TVR, seful diplomatiei romane.
Referitor la romanii din Transcarpatia, Ucraina, Titus Corlatean a precizat ca in aceasta regiune "exista foarte multe asociatii romanesti, romani adevarati", dar care "niciodata n-au dorit separare, au dorit sa li se respecte identitatea lor nationala, sa le fie respectat dreptul la educatie, la a vorbi limba materna, drepturi europene, consacrate la nivel european".
Premierul conservator ungar Viktor Orban si-a reinnoit, la 16 mai, apelul controversat privind autonomia minoritatii maghiare care traieste in vestul Ucrainei, la mai putin de o saptamana dupa ce a provocat o disputa diplomatica intre Budapesta, Kiev si Varsovia, relateaza AFP.

viktor orban
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0876 (s) | 33 queries | Mysql time :0.036155 (s)