News Flash:

Probleme pentru primarul Aradului! Gheorghe Falca, gasit in conflict de interese. Reactia edilului

28 Februarie 2017
1043 Vizualizari | 0 Comentarii
falca arad
ANI anunta ca a sesizat Parchetul General in legatura cu existenta unui conflict de interese penal, in care s-ar fi aflat primarul din Arad, Gheorghe Falca. Edilul ar fi aprobat documente pentru 27 de beneficiari ale caror proiecte au fost realizate de o firma la care el si sotia sunt asociati.
"In exercitarea atributiilor de serviciu, Falca Gheorghe a semnat si aprobat 31 certificate de urbanism, patru autorizatii de construire, doua avize de oportunitate, doua autorizatii de desfiintare si o expunere de motive pentru 27 de beneficiari ale caror proiecte au fost realizate de aceeasi societate comerciala - Pro Arhitectura Arad SRL, societate in cadrul careia persoana evaluata si sotia sa detin calitatea de asociati. De asemenea, sotia persoanei evaluate detine si functia de administrator la societatea comerciala Pro Arhitectura Arad SRL. Cele 40 de acte materiale au fost semnate si aprobate de Falca Gheorghe, in calitate de primar al municipiului Arad, pe perioada mandatelor 2008 – 2012, respectiv 2012 – 2016. In perioada evaluata, SC Pro Arhitectura Arad SRL a distribuit dividende in cuantum de 403.000 Lei. Astfel, procedura de semnare si aprobare a documentelor sus-mentionate a generat, in mod indirect, un folos material atat pentru Falca Gheorghe, cat si pentru sotia acestuia", se arata intr-un comunicat de presa al ANI.
In acest context, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Gheorghe Falca a fost informat de inspectori.
Gheorghe Falca: Am mai fost cercetat de catre ANI si am primit raspunsuri favorabile

 Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, declara, referitor la sesizarea ANI in legatura cu existenta unui conflict de interese penal in care s-ar fi aflat, ca a mai fost cercetat de aceeasi Agentie si in anii 2015, respectiv 2016, si a primit raspunsuri favorabile.
"Eu am mai fost cercetat de catre ANI si am primit raspunsuri favorabile, de aceea nu stiu de aceasta analiza. Firma este dinainte de a fi eu primar si este aceeasi firma. Si in 2005 am fost cercetat si in 2006 si toate lucrurile au fost corecte. Sunt contracte private, nu sunt contracte ale Primariei. Si dumneavoastra daca cereti un Plan Urbanistic Zonal il aproba Consiliul Local, nu Primaria", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca.
Gheorghe Falca se afla la al patrulea mandat consecutiv de primar al municipiului Arad, detinand functia din 2004, dupa ce inainte a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad.
Falca s-a aflat in actiune de divort cu sotia sa, procesul fiind supendat. Actinea de divort a fost inregistrata in data de 9 iunie 2016, conform site-ul Judecatoriei Arad, respectiv la cateva zile dupa ce Gheorghe Falca a castigat cel de-al patrulea mandat consecutiv de primar.
Ela si Gheorghe Falca s-au casatorit in octombrie 2002, nasi fiind presedintele de atunci al Romaniei, Traian Basescu si Maria Basescu. 

parchetul general gheorghe falca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005036 (s)