News Flash:

Primarul Robu nu aproba un protest impotriva defrisarilor in Piata Victoriei

16 Mai 2015
1178 Vizualizari | 0 Comentarii
defrisare protest
Primarul Nicolae Robu sustine ca este „ferm” impotriva defrisarilor ilegale din padurile Romaniei, insa nu va aproba un miting pe aceasta tema in Piata Victoriei, deoarece acela este un loc de promenada si relaxare a timisorenilor.
„Noi suntem fermi pozitionati impotriva taierilor padurilor Romaniei. Am o temere ca in loc sa ii vedem pedepsiti pe cei ce au taiat padurile, ii vom vedea premiati pentru ca au marit suprafata arabila a tarii. In Romania s-au intamplat destule lucruri ciudate si ma gandesc ca intr-o buna zi ne-am putea trezi si cu o asemenea aberatie. Cred ca trebuie sa fim oameni responsabili si sa avem grija de padurile tarii, pentru ca s-au putut resimti deja destule fenomene negative explicate de specialisti tocmai prin imputinarea padurilor”, a spus Robu.
El a tinut sa spuna ca nu este ipocrit si ca nu va aproba nici un miting in Piata Victoriei, atunci cand in centrul Timisoarei sunt programate alte actiuni, asa cum este si in acest weekend, nici daca acest miting ar fi organizat de PNL, partidul din care face parte.
„Cand o sa faca partidul meu un protest in centru, atunci pot fi acuzat ca nu mi-am dat acordul. Eu sunt un tip corect, echidistant, nu dau aprobari nici pentru PNL sa faca actiuni in Piata Victoriei intr-un weekend cand sunt actiuni de weekend fie ale primariei, fie individuale ale cetatenilor. Si atunci trebuie sa inteleaga oricine ca regula este regula! Nu este firesc ca un astfel de protest sa se desfasoare in fata Palatului Administrativ Judetean, unde functioneaza inclusiv reprezentanta Guvernului in teritoriu? Fata de cine protestam noi? Fata de o entitate abstracta, sau protestul acesta transmite mesaje catre institutii ale statului? Eu cred ca mesajul protestatarilor este adresat in primul rand Guvernului sa se ingrijeasca sa nu mai fie taiate padurile tarii. Atunci de ce trebuie sa se comunice acest mesaj din Piata Victoriei, unde timisorenii trebuie sa aiba dreptul la liniste, la petrecerea timpului liber in mod agreabil? Ca nu au prea multe momente cand pot sa iasa sa se simta bine de oras”, a explicat Robu.
El sustine ca din aceasta cauza a respins si cererea organizatorilor mitingului de sambata, impotriva defrisarilor ilegale, propunandu-le ca locatie Palatul Administrativ, scrie tion.ro.
„Eu le-am oferit mai multe posibilitati, nu avem foarte multe, spatiul din fata Palatului Administrativ mi s-a parut cel mai potrivit. Ei au cerut initial, cand nu le-am aprobat Piata Victoriei, Piata Dacia. Le-am spus nu mi se pare normal sa fie in Piata Dacia, acolo nici nu are vizibilitate, mergeti in fata Palatului Administrativ! Indiferent de cine protesteaza, eu aplic aceeasi regula. Ma raliez oricarei actiuni de protejare a padurilor Romaniei. Dar pe de alta parte trebuie sa intelegem niste reguli. Nu suntem in anarhie unde oricine poate sa mearga sa protesteze unde vrea si cand vrea. Exista o lege si legea trebuie respectata. Cine nu o respecta, evident, suporta consecintele. Eu ii indemn si pe acesti protestatari sa respecte legea. Jandarmeria nu este sub autoritatea primarului, dar presupun ca e pusa in situatia sa se achite de misiunea pe care o are”, a mai spus primarul Timisoarei.
Robu a precizat ca, cu exceptia revolutionarilor – „care au un statut aparte” – nu va permite niciun protest in Piata Victoriei, deoarece nu este normal ca in acea zona timisorenii sa vada jandarmi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006191 (s)