News Flash:

Primarul Mircia Muntean spune ca va face apel la sentinta ICCJ

13 Iunie 2016
989 Vizualizari | 0 Comentarii
mircia muntean2
Primarul ales al municipiului Deva, Mircia Muntean, a declarat sambata ca va ataca, cu apel, sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) prin care a fost condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare intr-un dosar ce face referire la conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului, urmat de producerea unui accident rutier. 
Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicare. 

Mircia Muntean sustine ca este nevinovat in acest dosar, mentionand insa ca se va supune deciziei luate de magistratii Inaltei Curti. Muntean a afirmat, ca si in alte randuri, ca la volanul masinii implicate in accident se afla o alta persoana, care ar fi parasit ulterior locul accidentului. 
'Decizia este decizie, trebuie respectata. Cred, in continuare, in nevinovatia mea. Am spus ca eram in campanie electorala cu Victor Ponta (acesta fiind prezent la combinatul ArcelorMittal din Hunedoara, n.r.). Soferul a fugit atunci de la fata locului, conducand pe tot parcursul zilei. (...) In zece zile voi face recurs. Sper ca toti martorii sa fie audiati de aceasta data de completul de cinci (magistrati, n.r.), pentru ca unul dintre martorii cheie n-a fost acceptat, sub presiunea timpului. Probabil, cu aceasta ocazie, imi voi dovedi nevinovatia', a spus Muntean. 
Instanta a mai decis ca, dupa ramanerea definitiva a pedepsei, Mircia Muntean sa nu mai aiba dreptul de a fi ales in functii publice sau autoritati publice, timp de doi ani. De asemenea, el nu va mai putea ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pe acceasi perioada de timp. 
Mircia Muntean a fost condamnat vineri de instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie la o pedeapsa initiala 2 ani de inchisoare cu executare, pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcoolului, in octombrie 2014, deputatul fiind trimis in judecata in mai 2015. Pedeapsa a fost contopita cu o alta, de patru ani inchisoare cu suspendare, la care Muntean a fost condamnat, in septembrie 2013, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. 
Este vorba de un dosar din 2004, in care a fost acuzat ca a incheiat tranzactii ilegale de terenuri cu un traficant de masini de lux. Parchetul a stabilit ca prin acea tranzactie statul ar fi fost prejudiciat cu 360.000 de dolari 
Mircia Muntean a candidat la alegerile locale din acest an din partea PSRO si a fost ales primar al municipiului Deva cu 36,2% din voturile electoratului. El a mai condus Primaria Deva timp de patru mandate, in perioada 1996-2012, la acea vreme el fiind membru al PNL. AGERPRES

mircia muntean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007118 (s)