News Flash:

Proiect de lege: Alesii locali nu vor putea avea mai mult de doua mandate succesive

10 Iunie 2016
1089 Vizualizari | 0 Comentarii
cl timisoara
Primarii, presedintii de consilii judetene, consilierii comunali, orasenesti, municipali si judeteni nu vor putea avea mai mult de doua mandate succesive, potrivit unei initiative legislative depuse de deputatul ALDE Alexandru Baisanu.
Deputatul ALDE sustine in expunerea de motive ca limitarea numarului de mandate consecutive pentru cea mai inalta functie in stat, presedintele Romaniei, poate fi referinta fundamentala si in cazul alesilor locali.
„Realitatea ne arata ca nivelul de performanta, competenta poate fi atins in doua mandate consecutive. Consider ca principiile care stau la baza limitarii numarului de mandate consecutive pentru cea mai inalta functie in stat (presedintele Romaniei) pot fi referinta fundamentala si in cazul alesilor locali”, sustine Baisanu in expunerea de motive a proiectului de lege.
Baisanu mai spune ca limitarea numarului de mandate ale alesilor locali are scopul a asigura o „primenire” permanenta a celor care isi asuma conducerea unitatilor administrative teritoriale.
„Propunerea legislativa vine in intampinarea nevoii de a asigura un cadru propice evolutiei firesti a statului de drept, a administratiei publice locale si a democratiei romanesti. In mod firesc apare nevoia de a crea un cadru legislativ care sa limiteze numarul de mandate ale alesilor locali cu scopul de primenire premanenta a celor care trebuie sa-si asume conducerea unitatilor administrative teritoriale”, sustine Baisanu, in expunerea de motive a proiectului de lege.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006059 (s)