News Flash:

Primarul liberal Petru Roman a fost demis din funcţie

26 Martie 2021
711 Vizualizari | 0 Comentarii
Petru Roman

Prefectul Zoltan Nemeth a semnat Ordinul de încetare a mandatului primarului oraşului Deta, Petru Roman (PNL). Acesta a pierdut un proces cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi, potrivit sentinţei, nu mai putea să ocupe funcţii pulice pe o perioadă de trei ani. Petru Roman poate ataca însă în instanţă decizia prefectului.

În anul 2018, primarul oraşului Deta, Petru Roman a pierdut defintiv procesul cu ANI, care a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă. Prin sentinţă, el nu mai avea dreptul să ocupe o funcţie publică timp de trei ani. Ca urmare, el a fost demis, în iunie 2019, de fostul prefect Eva Andreaş. Anul trecut, el a candidat însă din nou, câştigând al patrulea mandat de primar al Detei. Interesant, candidatura sa a fost acceptată de instanţă, după ce a fost contestată de PSD.

Dar veche sentinţă l-a ajuns din urmă, iar astăzi prefectul Zoltan Nemeth a semnat Ordinul privind încetarea mandatului de prmar. Totuşi, Roman are calea de-a ataca în instanţă decizia prefectului.

Update. „Prefectul județului Timiș, domnul Zoltan Nemeth, a semnat Ordinul nr. 102/26 martie 2021 prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului primarului orașului Deta, domnul Petru Roman, ca urmare a decăderii din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la încetarea de drept a mandatului.

Ordinul a fost semnat în urma Raportului de evaluare ANI prin care se constată existența unui conflict de interese în cazul primarului orașului Deta și are ca temei legal dispozițiile art. 25, alin. 2 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate.

Atribuțiile funcției de primar vor fi exercitate de drept de către viceprimarul orașului până la alegerea noului primar.

Ordinul produce efecte de la comunicarea lui către primarul orașului Deta și poate fi contestat la instanța de contencios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Timiş.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1343 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005603 (s)