News Flash:

Primaria Timisoara demoleaza peste 500 de garaje in aceasta primavara

17 Martie 2014
952 Vizualizari | 0 Comentarii
Din peste 8.500 de garaje cate stau inghesuite intre blocurile din Timisoara, Primaria a inventariat pana acum doar 543 care trebuie demolate. Vor fi daramate intai cele de pe strada Podeanu, de pe strada Orion si de pe strada Robespierre.
Potrivit viceprimarului Traian Stoia, pana in 13 martie au fost inventariate doar 543 de garaje ce vor fi demolate in aceasta primavara. Potrivit informatiilor obtinute de opiniatimisoarei.ro de la Primaria Timisoara, la ultima inventariere facuta de Directia de Urbanism, acum 4 ani, in capitala Banatului existau 8.512 garaje, din care doar 5.087 au autorizatie de construire. Fara autorizatie erau 2.605 si alte 820 de garaje din tabla.
Pe de alta parte, potrivit Directiei de Cladiri, Terenuri si Dotari Diverse din cadrul Primariei, pe terenurile din domeniul public sau privat al Timisoarei existau, acum 4 ani, in evidenta Compartimentului Locuinte si Garaje un numar de 5.153 de garaje.
“S-au verificat in tot orasul 543 de garaje, pana in 13 martie: in zona centrala, pe strada Podeanu, mai sunt 61 printre care si subterane in zona Electromotor, spre gara. 239 de proprietari au fost invitati cu actele la primarie, 285 invitati la Politia Locala, s-au prezentat 107. Au fost desfiintate 19 garaje pana acum. Pe Robespierre (n.r. Maximilian Robespierre) sunt 13 inchise cu lacat, imprejmuite cu gard metalic, din plasa sudata. Si alea vor fi demolate. Le demolam pe toate (n.r. din oras), nu avem nicio problema. Sunt din alea pe care acum le descopera colegii nostri, pana acum le-au acoperit”, ne-a declarat viceprimarul Traian Stoia.
Edilul s-a deplasat pe teren impreuna cu functionarii din Primarie. Pe strada Orion, spune Stoia, sunt peste 100 de garaje. “Vor fi date jos la sfarsitul saptamanii viitoare”, asigura viceprimarul.
Traian Stoia dezvaluie ca oamenii trebuie sa se supuna doleantelor conducerii Primariei Timisoara, in conditiile in care in contractele incheiate pentru garaje sta scris “in conditiile in care Primaria are nevoie de terenul de sub garaje, sunt obligati sa-l demoleze”.
In ceea ce priveste bateriile din spatele Parcului I.C. Bratianu, Stoia spune ca daca proprioetarii isi demoleaza de bunavoie garajele, atunci nu sunt pusi sa plateasca retroactiv folosirea domeniului public. Oricum, oamenii vor fi despagubiti in momentul in care garajele le vor fi demolate.
“Pe Bratianu trebuie sa dam despagubiri. Daca isi demoleaza singuri, fara scandal, nu platesc taxa de folosire a terenului. Despagubire inseamna evaluare la momentul zero si evaluare in momentul in care se produce demolarea”, a conchis Stoia. Opiniatimisoarei.ro

timisoara podeanu primaria timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041358 (s)