News Flash:

Ministrul Turismului: Pretul vacantelor ar trebui sa SCADA dupa reducerea TVA la 9%

31 Martie 2017
1090 Vizualizari | 0 Comentarii
litoral
Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre a declarat, vineri, la Sibiu, ca Romania risca sa intre in procedura de infingement daca nu va fi gasita o solutie pentru garantarea pachetelor turistice pana la sfarsitul anului, astfel incat cei care achizitioneaza pachete turistice sa fie protejati.
Ministrul Mircea Titus Dobre a declarat, intr-o conferinta de presa, la Sibiu, ca isi doreste ca problema garantarii pachetelor turistice sa fie ”subiect inchis” pana in 3 septembrie, deoarece din 31 decembrie, Romania poate intra in procedura de infringement.
”Suntem in acest moment in pericol de infringement. Este o situatie care trebuia reglementata de mult mai demult si suntem obligati ca pana la finalul anului 2017 sa finalizam aceasta chestiune (n.r. - privind garantarea pachetelor din turism). Trebuie sa gasim o solutie. La ora actuala sunt foarte putine instrumente financiare. Vorbim de asigurari care sunt de 10.000, respectiv 50.000 de dolari, dar s-a demonstrat in timp ca au fost in detrimentul cetatenilor din Romania. Trebuie sa gasim niste solutii viabile si de viitor in asa fel incat fiecare cetatean din Romania sa fie protejat in momentul in care va achizitiona un pachet de servicii turistice. Daca la 31 decembrie nu rezolvam problema garantarii pachetelor turistice, intram in infringement, iar statul roman va primi amenzi (...). Eu nu vreau sa stam pana la sfarsitul anului 2017. Vreau ca cel tarziu in 3 septembrie garantarea pachetelor turistice sa fie un subiect inchis”, a declarat ministrul Turismului.
Potrivit lui Dobre, in ultimul an au fost ridicate 1.200 de licente in turism, problema cea mai grava fiind in ceea ce priveste agentiile care vand pachete turistice online si care nu sunt licentiate.

”Daca va uitati, cel putin in ultimul an, au fost ridicate peste 1.200 de licente de turism pentru agentiile din tara si nu cred ca este un lucru normal. Inseamna ca exista niste probleme in piata, de aceea trebuie reglementata situatia si trebuie intervenit cu acte normative”, a spus ministrul.
Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a fost prezent vineri la Sibiu la Adunarea Generala a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
Pretul ar trebui sa scada dupa reducerea TVA la 9% 
Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a anuntat, vineri, la Sibiu, ca va inainta Ministerului Finantelor documentatia pentru reducerea TVA la agentiile de turism la 9%, ceea ce ar trebui sa duca si la o scadere a pretului pentru pachetele turistice, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ministrul Mircea Titus Dobre a declarat, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca a avut deja discutii ”principiale” cu reprezentantii Ministerului de Finante pentru reducerea TVA la 9 la suta pentru agentiile de turism.
”Realitatile acestui domeniu se schimba de la an la an, iar noi suntem pe o legislatie veche pe care nu am modificat-o la necesitatile care sunt in acest moment. Vreau sa va spun in premiera aici, la Sibiu, ca saptamana viitoare, luni, voi inainta documentatia catre Ministerul de Finante in ceea ce priveste reducerea TVA la agentiile de turism la 9%. O sa fie un drum destul de lung, sper sa nu fie anevoios, dar sper sa avem un rezultat foarte bun la final si un TVA de 9% ca si celelalte activitati din turism”, a declarat ministrul Mircea Titus Dobre.
Intrebat de jurnalisti cand va fi redus efectiv TVA-ul in acest sector, Dobre a raspuns ca nu stie cat va dura, in acest caz fiind nevoie si de un raspuns de la Comisia Europeana.
”Nu stiu exact cat va dura. Procedura este in felul urmator: Ministerul Turismului va face propunerea catre Ministerul de Finante. Am avut o discutie principiala cu dansii. Trebuie inaintata o documentatie catre Comisia Europeana, apoi trebuie sa asteptam raspunsul acestora”, a raspuns ministrul.
De asemenea, intrebat daca reducerea TVA va insemna si un pret mai scazut la achizitionarea pachetelor turistice, ministrul Turismului a raspuns ca acest lucru ”ar trebui sa se intample”.
”Eu sper ca da. Fiecare trebuie sa aiba in oferta pretul plus TVA. Nu trebuie sa introduca TVA in pret cand se face oferta”, a raspuns Mircea Titus Dobre.
Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a fost prezent vineri la Sibiu la Adunarea Generala a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004584 (s)